”Battle of beliefs” med Kista Träff och Svenska Kyrkan 3 augusti på BonnierHoops på Kista TorgFoto: Anders Tillström

”Battle of beliefs” med Kista Träff och Svenska Kyrkan 3 augusti på BonnierHoops på Kista Torg

01 augusti, 2017 | Bonnierförlagen

Hela sommaren är det sommarlovsaktiviteter på Kista Torg, ungdomar kan mötas och spela basket på BonnierHoops-planen, låna böcker och umgås. Torsdag den 3 augusti möts Svenska Kyrkan och Kista Träff i en match på basketplanen.

I samband med basketmatchen anordnar Svenska Kyrkan och Kista Träff flera gemensamma aktiviteter runt om planen som t ex ”Gissa religionen”, ”prova kristna/muslimska kläder”, ”levande bibliotek” och gemensam bönevägg. Aktiviteterna syftar bland annat till att visa en annan bild av troende, omkullkasta fördomar och avdramatisera de motsättningar som ibland målas upp av förorten och religion. Bakom satsningen står Svenska Kyrkan i Kista med Kista Träff tillsammans med Bonnierförlagen, i samarbete med bland andra Svenska Basketbollförbundet.

Programmet pågår kl 12.00-15.00 – alla är välkomna! Kom och dribbla lite boll på planen, träffa ungdomarna och representanter/spelare från Kyrkan och Kista Träff.

Samlingsnamnet för eventet är ”Battle of beliefs” med #bob164 i sociala media (postnr för kista).

BonnierHoops startades för att skapa en samlingsplats för ungdomar mitt på Kista torg – en streetbasketplan där alla får vara med. BonnierHoops kopplar ihop sport och läsning, genom att möta ungdomarna på deras egen planhalva och på så sätt inspirera till läsande samt öka läsförståelsen i området. Bakom BonnierHoops står: Bonnierförlagen, Svenska Basketbollförbundet, Järva Basket, Citycon Kista Galleria, Stockholm Stad, Fryshuset, Lugna Gatan, Polisen Kista, Stockholms Brandförsvar, Svenska Kyrkan, Folksam, Kista träff och Spalding.

För mer information:

Bodil Unenge, Bonnierförlagen
Tel 070-548 55 30, bodil.unenge@bonnierforlagen.se

Jonna Holmgren, Håkanson United
Tel 070-888 05 02, jonna@hakanson-united.se

Bonnierförlagen

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut ca 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Igloo Books Sverige, Kartago, Månpocket, Orosdi-Back, Reseförlaget, Wahlström & Widstrand, Yourlife Books och ett nystartat romance-imprint. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar, Bonnier Rights, Bonnier Brands samt Books & Dreams.

Foto: Anders Tillström