Lina Bengtsdotter belönas med Crimetime Specsavers AwardFoto: Karl Melander

Lina Bengtsdotter belönas med Crimetime Specsavers Award

06 augusti, 2017 | Bokförlaget Forum

Lina Bengtsdotter tilldelas Crimetime Specsavers Award i kategorin Årets deckardebut för sin debutroman Annabelle. Priset delades ut under en stjärnspäckad prisceremoni på deckarfestivalen Crimetime Gotland i Visby.

Nomineringen lyder:
En tät och suggestiv småstadsskildring och en deckargåta som engagerar läsaren från första till sista sidan. Författaren skriver trovärdigt om det lilla samhället, och hennes komplexa hjältinna för tankarna till Gillian Flynns hyllade karaktärer. Juryn var enig med läsarna, denna nyanserade spänningsroman är något alldeles extra med flera lager av hemligheter som sakta träder fram. Att denna debut redan är såld till ett tiotal länder är bara ett kvitto. En riktig bladvändare med ett oväntat slut, och sannolikt bara början för vår nya svenska deckardrottning.

Årets barndeckare går till Kristina Ohlsson för Varulvens hemlighet och Zombiefeber, och författaren Emelie Schepp tar hem Läsarnas pris som Årets deckarförfattare för andra året i rad.

Festivalen har tidigare meddelat att  Kerstin Ekman får Hederspriset och Jo Nesbø det nya Nordic Noir Thriller of the Year- priset för senaste romanen Törst. Samtliga priser delades ut under prisceremonin.

Läs mer