Henrik Tamm ställer ut på Seriegalleriet

Henrik Tamm ställer ut på Seriegalleriet

09 augusti, 2017 | Bonnier Carlsen

MAGISKA VÄRLDAR, TALANDE DJUR OCH ANDRA VIDUNDER
En offentlig hängning av Henrik Tamm

Henrik Tamm är född 1972 i Halmstad och uppvuxen i Tanzania, Pakistan och Peru. De senaste drygt tjugo åren har han varit verksam som konceptdesigner för film i Los Angeles. Han har bland annat varit med om att skapa världarna till Shrek, Kung Fu Panda och Narnia, och jobbade senast som konceptillustratör för Marvels Spider-Man: Homecoming.

Under de tider han vistas i Sverige ägnar han sig åt att skriva barnboksserien om Ninja Timmy samt andra berättelser. Ninja Timmy och de förlorade sångernas kammare – den fjärde delen i serien – utkommer den 1 september men presenteras under vernissagen.

På Seriegalleriets utställning visas reproduktioner från samtliga Ninja Timmy-böcker, den nyutkomna boken Vidunder av Jorun Modén samt originalskisser till Shrek och andra filmer.

Vernissage lördag 19 augusti kl 12–16
Utställningen pågår 19 augusti – 13 september
Öppettider: mån-fre 11–18, lör 12-16, sön 13–16