Diamantmysteriet och Hotellmysteriet på teckenspråk och TAKK

Diamantmysteriet och Hotellmysteriet på teckenspråk och TAKK

15 augusti, 2017 | Bonnier Carlsen

Nu finns Diamantmysteriet och Hotellmysteriet  – de första två böckerna i LasseMaja-serien – på teckenspråk och TAKK.

En del personer har så stora svårigheter med språk och kommunikation att man måste hitta andra vägar utöver talet för att kommunikation ska bli möjlig. De behöver TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation). TAKK utgår från svenska teckenspråket men är inte samma sak som det. TAKK är en metod som används tillsammans med talat språk.

Mer information om utgåvorna.

Diamantmysteriet
Någon stjäl den ena diamanten efter den andra av guldhandlare Muhammed Karat. Det mesta pekar på att det är någon ur personalen – Siv Leander, Ture Modig eller Lollo Smitt. Polisen i den lilla staden Valleby har kört fast. Därför kontaktas de unga detektiverna Lasse och Maja.

Hotellmysteriet
På julafton tar den fina familjen Åkerö in på stadshotellet i Valleby. Med sig har de en kinesisk äppeltax, deras värde fulla ögonsten. Personalen förbereder ett stort julfirande, men snart börjar problemen.

Diamantmysteriet och Hotellmysteriet utkom första gången 2002. Idag har LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis sålt i 3 miljoner exemplar.