Aneurysmdimma – en serieroman om att leva med den värsta tänkbara smärtan

Aneurysmdimma – en serieroman om att leva med den värsta tänkbara smärtan

24 augusti, 2017 | Kartago

Aneurysmdimma är en självbiografisk berättelse i serieform om när Per Myrhill drabbades av en massiv stroke och tvingades genomgå flera komplicerade operationer. Idag kämpar han fortfarande för att få hjälp mot sina enorma smärtor och starka morfinpreparat för att istället bli beviljad medicinsk cannabis.

2012 drabbades den då 37-åriga Per Myrhill av en massiv stroke och genomgick flera komplicerade operationer. Utgången var oviss och han svävade länge mellan liv och död.

Per överlevde men lever idag med kronisk hjärntrötthet och enorma smärtor för vilka han tar starka morfinpreparat. Dessa preparat lindrar bara Pers smärtor delvis och han driver på egen hand frågan om att bli beviljad medicinsk cannabis, det enda preparat som hittills lyckats göra honom smärtfri.

Per började teckna sin historia redan under tiden på sjukhuset som en del av sin rehabilitering. Aneurysmdimma är resultatet av detta och är Pers egna berättelse om kampen tillbaka efter en svår sjukdom och för en fungerande eftervård.

Aneurysmdimma har recensionsdag den 21 september.

Per Myrhill är bosatt i Floda i Lerums kommun. Per är välkänd i serievärlden som fanzin-utgivare av bland annat Plutonium Comics. Kärkeken till serier och tecknandet har alltid varit hans drivkraft vilket lyser igenom allt han gör. Före hjärnblödningen arbetade Per som IT Specialist på ett globalt företag inom fordonsindustrin.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Hanna Lundkvist, mediekontakt
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

www.kartago.se hittar du mer information om våra böcker och upphovspersoner, inklusive författarfoton och omslagsbilder.

Kartago – Sveriges ledande serieförlag
Kartago ger ut böcker med bra historier, tecknade serier, humor, samhällskritik och bilder. På Kartago ger vi ut ca 30 titlar om året. Bland upphovspersonerna finns till exempel Hergé, Martin Kellerman, Nina Hemmingsson, Sara Olausson, Ester Eriksson, Jan Lööf, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Gunnar Lundkvist, Joakim Pirinen och Bim Eriksson bland många andra. Vår målsättning är att ge ut böcker med bilder i, böcker som har något att säga och som har en både rolig och intelligent syn på det samhälle vi lever i. Böcker som gärna kan plantera en ny idé och nya tankar hos läsaren.

Kartago har även  ett imprint i form av Orosdi-Back. På Orosdi-Back ger vi ut böcker av och om svenska konstnärer och konsthantverkare. Här hittar du konstpocket om många av våra svenska storheter, allt från Estrid Ericson till Dan Wolgers. Här hittar du även annat än böcker, som spel och brickor.