365 tips för en mer hållbar vardag – Bonnier Fakta i samarbete med Naturskyddsföreningen

365 tips för en mer hållbar vardag – Bonnier Fakta i samarbete med Naturskyddsföreningen

20 september, 2018 | Bonnier Fakta

I boken Ett hållbart liv har journalisten och föreläsaren Johanna Stål tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips till att leva ett mer hållbart liv. Det finns nämligen en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag för att påverka klimatet, och även sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar.

Klimatångesten sprider sig och frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Journalisten och föreläsaren Johanna Stål, som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor, har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips. Tipsen är stora som små och dels på var och en kan göra i sin vardag, dels olika sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar.

– Jag hoppas att läsarna kan hitta många goda idéer och inspireras av tanken att det alltid finns något vi kan göra i de olika sammanhang vi befinner oss: hemma, i affären, bland grannar och vänner, när vi reser osv. Mycket handlar helt enkelt om att prata med varandra, dela med sig, förflytta tankar – och beteenden. De behövs både enskilda insatser, grupper som samarbetar och en beslutsam övergripande politik för att vi steg för steg ska röra oss mot det hållbara samhället, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningens ordförande.

Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv – hemmet, grannarna och samhället, maten, kroppen, affären, resorna, jobbet och skolan, fritiden och semestern, festen och högtiden, trädgården samt barnen. Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.

Ett hållbart liv ges ut den 25 september.

För mer information och bildmaterial, kontakta:

Hanna Lundkvist, Mediekontakt/projektledare Bonnier Fakta
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

För intervjuförfrågningar, kontakta:

Eva-Lena Neiman, Presskommunikatör Naturskyddsföreningen
eva-lena.neiman@naturskyddsforeningen.se
070 794 04 07

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut illustrerade fackböcker för inspiration och fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, hälsa och träning, föräldraskap samt mode och skönhet. Hos oss finner du både kända svenska och utländska upphovspersoner. www.bonnierfakta.se

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår presstjänst.