Wahlström och Widstrand – välkommen till vår sommarutgivning 2014

Wahlström och Widstrand – välkommen till vår sommarutgivning 2014

28 februari, 2014 | Wahlström & Widstrand

Efter den långa, gråa och tråkiga vintern förtjänar vi att lyfta blicken mot värmen och mot sommaren. Man kan börja drömma sig bort till hängmattan och sandstranden och varför inte redan nu börja fundera på vilka böcker som ska få följa med bland termosar och badlakan. I Wahlström och Widstrands sommarkatalog finns det något för alla. Annika Lantz romandebuterar med vasstungad politisk satir, Jens Lapidus levererar den första delen i en ny serie, debutanten Jenny Rogneby kommer med en nervkittlande spänningsroman och en galen historia om fakirer och Ikea-skåp från Romain Puértolas kommer locka offentliga gapskratt från kust till kust.

Här följer ett axplock av vår utgivning:

 

Jens Lapidus – Vip-rummet (recensionsdatum: 19:e juni)

Teddy muckar efter åtta år. Han är färdig med brott. Men vad gör man när man är pank, tvingas bo hos syrran och gamla skulder kommer upp till ytan? Vip-rummet är den första delen i en ny serie av Jens Lapidus, som med sin Stockholm Noir-trilogi Snabba cash, Aldrig fucka upp och Livet deluxe blivit en av Sveriges mest lästa och uppskattade kriminalförfattare.

Annika Lantz – Det elfte budet (recensionsdatum: 30:e maj)

Arkeologistipendiaten Melissa Krauss snubblar över en stentavla under en utgrävning i Jordanien. Tavlan visar sig bära på ett mycket tydligt budskap: MÅ KVINNAN STYRA – en uppmaning som bokens ystra persongalleri tar med olika grader av fattning. Författaren, radioprofilen och feministen Annika Lantz har gjort sig känd som en av Sveriges vassaste och roligaste
samhällskommentatorer och med sin romandebut Det elfte budet lever hos upp till samtliga epitet.

Jenny Rogneby – LEONA – Tärningen är kastad (recensionsdatum 21:e augusti)

En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Brottsutredaren Leona Lindberg får ärendet på sitt bord, men utredningen visar sig bli minst lika märklig som brottet. Det här är en kriminalroman om att våga bryta mot normer och om skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm.

Romain Puértolas – Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp (recensionsdatum: 21:e augusti)

En fakir från Rajasthan kommer till Paris för att köpa en spikmattesäng och fastnar i ett Ikeaskåp på väg till paketering. Detta är början på en hejdlöst rolig och dessutom livsbejakande surrealistisk skröna, som en korsning mellan Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och Berättelsen om Pi. Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp är en klockren skrattfest men också en bok om medmänsklighet och grundläggande om värden i livet.

Författaren Romain Puértolas har tagit Frankrike med storm och i September besöker han bokmässan i Göteborg.

 

För mer information kontakta Isabella Falkowska, Isabella.falkowska@bonnierforlagen.se, tel. 08-696 84 77