Höstens utgivning på Wahlström & Widstrand

Höstens utgivning på Wahlström & Widstrand

18 maj, 2015 | Wahlström & Widstrand

Höstens utgivning på Wahlström & Widstrand innehåller allt från thrillers och lyrik till humor och serier, av såväl svenska som utländska författare. Bland annat släpper mångsysslaren Jonas Karlsson en ny kortroman och Camilla Grebe, Jens Lapidus och Joakim Zander utkommer med nya spänningsromaner. Hösten bjuder även på poesi genom Katarina Frostensons Sånger och formler. Lars Mytting mottog norska bokhandlarnas pris för bästa roman 2014 och i september kommer Simma med de drunknade ut i svensk översättning. Dramatikern och journalisten Gunilla Boëthius har tidigare gett ut ungdomsböcker men debuterar nu i vuxengenren med Ofri – en passion från 70-talet. Och så skriver Stefan Gurt om de romska tiggarna och om några som hjälper dem i nya boken Ni inger dessa människor hopp.

Detta är bara en del av de titlar ur Wahlström & Widstrands höstutgivning. I Wahlström & Widstrands digitala katalog finner du samtliga böcker som ges ut hösten 2015. Här kan du bläddra i katalogen: http://www.wwd.se/katalog/host-2015/

Jonas Karlsson: Jag är en tjuv

Utgivningsdag: 3 september 

Allt sedan sin första novellsamling Det andra målet (2007) har Jonas Karlsson kommit att bli en av våra mest lästa och omtyckta novellförfattare. 2013 kom hans första kortroman God Jul, och i höst är han tillbaka i det något längre formatet.

Hans nya kortroman Jag är en tjuv berättar historien om när säkerhetsansvarige Roland ertappar en snattare på köpcentret och tvingas utföra en bestraffning han önskar att han aldrig hade kommit på. Det är berättelsen om hur ett infall går från dålig idé till att plötsligt glida en ur greppet och sluta i förskräckelse, med oväntade vändningar, generationsöverskridande handfallenheter och en händelseutveckling som sätter allting i nytt ljus.

Camilla Grebe: Älskaren från huvudkontoret

Utgivningsdag: 20 augusti

Camilla Grebe har tidigare gett ut böcker tillsammans med systern Åsa Träff, men ger nu för första gången ut en bok helt ensam. Älskaren från huvudkontoret är en en psykologisk spänningsroman om Emma som har en älskare. Älskaren har allt hon kan önska sig och det finns bara ett problem – han är vd på klädjätten där hon arbetar. Men det är väl inget hinder för en relation, eller? En berättelse med många bottnar som både är skrämmande, överraskande och med absolut gehör för kärlekens klåda. Perspektiven förändras ständigt och gärningsmannens skepnad och bevekelsegrunder förblir otydliga intill slutet.

Jens Lapidus: STHLM DELETE

Utgivningsdag: 13 oktober

Jens Lapidus debutroman Snabba cash (2006) är en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker och idag är Jens en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. 

STHLM DELETE är uppföljaren till Vip-rummet i Jens Lapidus nya serie om det ofrivilliga paret Emelie och Teddy. Emelie är jurist på en glassig advokatbyrå och Teddy är kåkfararen som försöker leva på rätt sida om lagen. De dras in en härva med djupa förgreningar i Stockholms olika världar där insatserna är galet höga, med en jakt som får våldsamma konsekvenser för alla inblandade. STHLM DELETE handlar om människor som försöker utplåna sin bakgrund, som gör allt för att ömsa skinn i en likgiltig stad som aldrig tycks glömma.

Joakim Zander: Orten

Utgivningsdag: 10 september

Orten är den efterlängtade uppföljaren till Joakim Zanders succédebut Simmaren (2013) och en fristående fortsättning på spänningsromanen. 

Yasmine Ajam har flytt stockholmsförorten Bergort och sitt förflutna och jobbar som trendspanare i New York. En dag får hon ett hotfullt meddelande som gör att hon omedelbart måste återvända. Samtidigt i London har Klara Walldéen fått jobb på ett forskningsinstitut med en dunkel agenda, och även hon måste bege sig tillbaka till Stockholm. Deras vägar korsas och fram träder en skrämmande bild av ett skrupelfritt samhälle där mäktiga intressen är beredda att gå över lik för att nå sina mål.

Gunilla Boëthius: Ofri

Utgivningsdag: 3 september

Gunilla Boëthius debuterar med en passionerad historia i fackförbundsmiljö i Stockholm på 1970-talet. Akademikern Anna möter den före detta stenarbetaren Bengt och deras olika klassbakgrunder och erfarenheter gör att de ständigt hamnar i konflikt. Trots detta är passionens dragningskraft stark. En berättelse om kärlek och svartsjuka på jobbet och hur en ung kvinna erövrar sin sexualitet.

Lars Mytting: Simma med de drunknande

Utgivningsdag: 27 augusti

Lars Mytting gjorde för ett par år sedan stor succé med faktaboken Ved. Nya boken Simma med de drunkande mottog Norges motsvarighet till Augustpriset, norska Bokhandlerprisen. Boken är en underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.

Katarina Frostenson: Sånger och formler

Utgivningsdag: 1 oktober

Katarina Frostensons tidigare diktsamlingar har nominerats till både Augustipriset och Nordiska Rådets litteraturpris. I hennes nya diktsamling samsas sorgens formler och ljusets sång. Dikterna utforskar platser och ting och språket gör halt och lyssnar till tillvaron.

Stefan Gurt: Ni inger dessa människor hopp

Utgivningsdag: 24 september

Stefan Gurt skriver om ett aktuellt ämne. Han har under en tid på nära håll följt aktivisterna i Föreningen HEM i deras verksamhet för tiggarna på gatorna. Utifrån dessa observationer, intervjuer och Gurts egna etiska reflektioner på temat, ställer han sig frågan: hur tar vi hand om varandra, egentligen?

För mer information, kontakta:

Isabella Falkowska, PR- och informationsansvarig Wahlström & Widstrand, 08-696 84 77

isabella.falkowska@bonnierforlagen.se