Bonnier Pockets nyheter i juli

Bonnier Pockets nyheter i juli

15 juni, 2015 | Bonnier Pocket

Dött vatten av Ann Cleeves

Första delen i ny kvartett från Shetlandsöarna

När en journalist hittas död i marinan blir det den unga Willow Reeves som får hand om fallet, eftersom kriminalaren Jimmy Perez är sjukskriven efter sin fästmös död. Men Jimmy Perez kan förstås inte låta bli att engagera sig i fallet.

Spåren leder till Shetlands olje- och gasindustri i Nordsjön. Snart visar det sig att journalisten arbetade med ett stort reportage, uppenbarligen avslöjande nog för att motivera hans död … 

Näktergalens död av Lene Kaaberböl och Agnete Friis

Ny spänningsroman av författarna till succén Pojken i resväskan

Natasha Dorosjenko är på flykt från polisen, som vill förhöra henne eftersom två män som hon levt med har mördats – i Ukraina och i Köpenhamn. Samtidigt försöker någon föra bort hennes åttaåriga dotter. Röda Kors-sjuksköterskan Nina Borg har lovat Natasha att ta väl hand om barnet, men lyckas inte hålla sitt löfte. Vem hotar flickan och varför måste två män dö?

Parallellt skildras fruktansvärda händelser i en svältdrabbad by i Stalintidens Ukraina. När trådarna till slut knyts ihop är det på ett sätt som ingen väntat sig.

Straff av Paula Polanski (översatt av Håkan Nesser)

”Det är ett sant nöje att läsa Paula Polanskis pusseldeckare utan deckare.” Sydsvenskan

Författaren Max Schmeling får ett brev från Tibor Schittkowski, en gammal skolkamrat som han inte träffat på fyrtio år. Denne är döende och vill ge Max ett uppdrag. Vad detta uppdrag består i är dock höljt i dunkel, åtminstone till en början, och Max dras in i en historia där hans egen roll blir allt tyngre men samtidigt alltmer svårbegriplig.

Straff är en tät och gåtfull thriller där inte mycket är vad det synes vara, och där upplösningen visar sig vara själva startpunkten.

I översättning av Håkan Nesser.