Ny bok! Baka glutenfritt med Ulrika

Ny bok! Baka glutenfritt med Ulrika

01 september, 2015 | Bonnier Fakta

Kokboksförfattaren och kostrådgivaren Ulrika Davidsson kommer nu med sin nya bok ”Baka glutenfritt med Ulrika”. Ulrika är en av Sveriges mest populära mat- och hälsoprofiler och hennes böcker har sålt i över en miljon exemplar.

Går det verkligen att baka gott utan gluten och socker? Jajamen! Boken ”Baka glutenfritt med Ulrika” vänder sig till alla som vill dra ned på eller helt undvika gluten – men inte vill avstå från fikabröd, pajer och mackor. Boken innehåller över 60 recept med goda bakverk samt råd och tips på hur du lyckas med att jäsa degen så att den blir fluffig och fin trots att inget vete används.

– Detta är en bakbok som är helt i min smak – utan gluten och socker, med hälsan i fokus, säger Ulrika Davidsson.

I boken presenterar Ulrika ett flertal olika hälsosamma alternativ till vetemjöl, såsom havremjöl, bovetemjöl, rismjöl, kokosmjöl, mandelmjöl, jyttemjöl och teffmjöl samt fiberhusk.

Boken innehåller recept på goda matbröd, baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor. Dessutom bjuder Ulrika in till  till kakkalas med glutenfria tårtor, muffins, småkakor, cheesecake, kladdkakor och andra mjuka kakor som morotskaka, kardemummakaka och citrontartletter. Som alltid är Ulrikas recept noga utprovade och enkla att laga.

Läs mer på www.bonnierfakta.se. Recensionsdag 22 september

För recensionsexemplar, bilder eller information om boken, kontakta Sofia Heurlin på sofia.heurlin@bonnierforlagen.se, mobil: 070-7263301

Nyfiken på andra författare och titlar från Bonnier Fakta? Följ oss på MyNewsdesk så får du vårt nyhetsbrev. Vill du se höstens alla nyheter? Bläddra gärna i vår digitala katalog.