Månpockets nyheter i November

Månpockets nyheter i November

14 oktober, 2015 | Månpocket

Vårt novembersläpp bjuder verkligen på läsning för alla. Här finns allt ifrån historiskt drama från romandebuterande Marie Bennet som skrivit om ett Sverige under beredskapstiden till härlig feel-good från Carin Hjulström och Gabrielle Zevin. Jenny Nordberg omskakande reportage De förklädda flickorna i Kabul har väckt stor uppmärksamhet och ”Stalker-romanen” Du av Caroline Kepnes har blivit en riktig snackis. Efterlängtade pockettitlar som räcker hela hösten! I butik 15 oktober.

Hotell Angleterre av Marie Bennet

En berättelse om kärlek i ett iskallt beredskapssverige, en tid av censur, paranoia, ransoneringar och hemliga arbetskompanier. Men också en berättelse om kärlek, svek och möjligheten till förlåtelse.

”En bladvändare” Borås Tidning

Silkesmasken av Robert Galbraith

Silkesmasken är den andra boken i den lovprisade serien om Cormoran Strike och hans beslutsamma unga assistent Robin Ellacott. En mordgåta som med alla sina överraskande vändningar och sin välskildrade Londonmiljö är som skapad för sträckläsning.

Katherine-teorin av John Green

Med titlar som Förr eller senare exploderar jag och Pappersstäder har John Green intagit tronen som samtidsskildrare och tecknare av omedelbart älskvärda och smarta personporträtt. Så även när han berättar historien om Colin Singelton. En kille som har blivit dumpad 19 gånger. Samtliga gånger av tjejer som heter Katherine.

Irene Panik av Carin Hjulström

Irene ”Panik” Pährson är 48 år, älskar muffins och försöker räcka till för man, tonårsbarn, hästar, hundar, katter och en missnöjd get på en nedgången gammal gård. En dag får hon nog och bestämmer sig för att ge sig av. Då berättar maken Björn, ägare till Björns Bad, att han blivit kär i Ulla på Våtrumsspecialisten. För Irene väntar nu en galen roadtrip på den svenska landsbygden.
En humoristisk och tankeväckande historia om att ta tag i sitt liv och att våga omformulera sina drömmar.

Du av Caroline Kepnes

Perverst romantisk, vansinnigt depraverad och mörkt passionerad. Berättelsen om den vackra toppstudenten med författarambitioner och det voyeuristiska bokhandelsbiträdet som förälskar sig i henne är bortom allt du kan föreställa dig. Har du någonsin frågat dig själv vad du är beredd att göra för kärlekens skull? Det har inte Guinevere och Joe. De är beredda att göra allt.

”Gastkramande och skickligt uppbyggt om en stalkers besatta kärlekslängtan.” Tara

Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin

Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig, långt därifrån. Hans fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och livet ter sig som en enda nedåtgående spiral. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro. Alla på den lilla ön Alice Island noterar den radikala förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren.
En rolig, bitsk och tänkvärd berättelse om att få en andra chans, om kärleken till böcker och kärlek mellan människor.

”… en välskriven och tänkvärd historia om hur svårt och underbart livet är.” Norra Skåne

Men hur som helst… av John Cleese

Han är en av världens största komiker. Men också en man med en väldigt dyr skilsmässa bakom sig. Så för att få ihop pengarna till den har han skrivit en bok. Den här boken.
John Cleese berättar den bedövande underhållande historien om sitt liv från barndomen i Weston-super-Mare och Bristol till succéerna med ”Monty Python” och ”Pang i bygget” i mitten av 1970-talet. John Cleese har även en lemurart, Avahi cleesei, uppkallad efter sig.

De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg

I Afghanistan, ett av världens farligaste länder, är det endast män som räknas. Flickor kläs ut till pojkar av föräldrar i desperat behov av söner. De kallas ”bacha posh”. Förklädda tillåts flickorna att leva friare, arbeta och gå i skolan. När journalisten Jenny Nordberg avslöjade fenomenet för västvärlden blev det en världsnyhet. Nu fortsätter hon sitt skakande reportage, en fascinerande historia om uppfinningsrikedom, kollektivt självbedrägeri och värdet av ett kvinnoliv i det hårt krigsdrabbade landet.

Hur svårt kan det vara? av Mia Törnblom

Hur svårt kan det vara att ha med andra människor att göra? Mia Törnblom erkänner utan omsvep att det många gånger är skitsvårt, men egentligen inte så komplicerat. Här får vi ta del av kloka, gripande, komiska, sorgliga och knasiga möten som alla berättar något om oss själva, om våra tillkortakommanden och innersta önskningar. Om hur svårt det kan vara att säga det man vill när det egentligen är så lätt.