Nyheter i oktober och författare till Stockholm Literature 2015

Nyheter i oktober och författare till Stockholm Literature 2015

15 oktober, 2015 | Wahlström & Widstrand

Rosa Liksom och Andrei Codrescu kommer till Stockholm och medverkar på Stockholm Literature 23-25 oktober 2015. Festivalen lyfter fram internationell litteratur och översättning och programmet består av samtal, föredrag, läsningar, performance och lyrikvandringar genom konsten.

Här kan du läsa mer om och se hela programmet för Stockholm Literature 2015

Rosa Liksom är även aktuell med nya boken – Sånt är livet.

I Sånt är livet är Rosa Liksom tillbaka i kortprosan, en form som hon behärskar till fullo. Boken sträcker sig från dagens Helsingfors till nordligaste Finland med ingredienser som alkoholism, arbetslöshet, depression, utanförskap, destruktiva relationer, passion, nyfamiljer, riksdagsengagemang, jaktupplevelser vid ryska gränsen och reflektioner kring Breivik. Liksom berättelsen om kvinnan som i reality-tevens tidsålder planerar sitt och alla tiders bröllop i tre års tid, men glömmer att det behövs en brudgum.

Recensionsdag 29 oktober

Övriga nyheter oktober: César Aira, Fri flykt framåt

I samlingen Fri flykt framåt presenteras tre kortromaner ur den argentinske kultförfattaren César Airas litterära skattkista, där vad som helst kan hända. Här finns den ”självbiografiska” berättelsen Hur jag blev nunna, om en flicka, hennes pappa och en mördad glassförsäljare. Här finns den surrealistiska Varamo, om en grå byråkrat som över en natt förvandlas till ett litterärt geni och skriver den mest banbrytande dikten i den latinamerikanska litteraturhistorien. Här finns också spökhistorien Spöken, om en samling migranter som bor i ett hemsökt byggprojekt där dottern till slut blir attraherad av en av vålnaderna. 

Recensionsdag 22 oktober