Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i november

Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i november

16 oktober, 2015 | Bonnier Fakta

Jamie Oliver – Jamies supermat.
Recensionsdag 10/11

Jamie Oliver har i sin nyfikenhet på vad som är avgörande för ett långt och lyckligt liv besökt unika ställen på jorden där människor i extra hög utsträckning blir runt 100 år, till platserna som kallas blå zoner. Trots att dessa platser skiljer sig geografiskt, har invånarnas mycket gemensamt. Meningsfullhet och sociala sammanhang pekas ut som viktiga faktorer, men maten har mycket stor betydelse. Det är just vad människorna som Jamie Oliver har mött på sina resor äter som har inspirerat honom att skapa recepten i sin nya kokbok. Läs mer här.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Superhemlig författare – Vinnare av hela Sverige bakar 2015
Recensionsdag 12/11

Alla kan baka, men bara en kan vinna titeln som Sveriges bästa hemmabagare i succéprogrammet Hela Sverige bakar. Nu är det dags för fjärde säsongen! Bröd, kakor, bullar och tårtor – vem i Sverige är bäst på att göra alla sorters bakverk? De tuffa utmaningarna och tävlingarna garanterar att det är en värdig vinnare som får förverkliga sin dröm. Vinnaren presenteras i finalprogrammet och boken finns i handeln dagen efter! Läs mer här.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Johanna Basford – Havens hemligheter
Recensionsdag 13/11

Målarbokstrenden är här för att stanna. Bästsäljande illustratören Johanna Basford, som ligger bakom Hemliga trädgården och Förtrollade skogen, tar oss med djupt ner i havet. Här kan du färglägga och lägga till egna detaljer i en fantastisk miljö under ytan med korallrev, exotiska fiskar, sjunkna skepp och nyfikna bläckfiskar. Läs mer här.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Naturskyddsföreningen – Ägodela
Recensionsdag 17/11

Årets bok från Naturskyddsföreningen tar tempen på den trend som kallats allt ifrån ”peer-to-peer-samhället” till ”delandets ekonomi”. Eller som vi föredrar att kalla det: att ägodela. Grundprincipen är att det är tillgången som är det väsentliga, inte själva ägandet. Vi går från privat ägande till att dela
på tillgångar. Vi lånar, byter, hyr, köper second-hand och delar istället för att köpa nytt – och sparar på så sätt på miljön. Det är i alla fall idén. Men vad innebär en sådan konsumentrevolution i praktiken? Hur tar vi vara på den potential som finns? Och vad ska jag tänka på när jag börjar ägodela. Läs mer här.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Nyfiken på vilka titlar vi kommer ut med våren 2016? Här hittar du en rykande färsk vårkatalog!