Sugar Man – berättelsen om sökandet, om återupptäckten och Malik Bendjellouls arbete med filmen

Sugar Man – berättelsen om sökandet, om återupptäckten och Malik Bendjellouls arbete med filmen

06 november, 2015 | Bokförlaget Forum

Malik Bendjelloul ville hitta världens bästa historia. Han fann den om sydafrikanerna Craig Strydoms och ”Sugar” Segermans jakt på den döde musikhjälte  som haft sådan betydelse för ungdomar under apartheidtiden, och hur de till slut fann honom vid liv. Det blev grunden till den hyllade filmen Searching for Sugar Man.

I Berättelsen om sökandet efter Sixto Rodriguez Sugar Man berättar Craig Strydom och Sugar Segerman själva om hur det var att växa upp i Sydafrika, sin jakt på Sixto  och om det mirakulösa ögonblick då de fick kontakt med rockstjärnan för första gången. Det innebar början på den fantastiska återupptäckten av Rodriguez musik världen över. Men det var först den dag som Sugar fick ett mejl från en ung svensk dokumentärfilmare som allt verkligen tog fart.

Berättelsen om sökandet efter Sixto Rodriguez Sugar Man har precis kommit ut på svenska.

Översättning: Manne Svensson