Wahlström & Widstrand ger ut Ai Weiweis memoarer

Wahlström & Widstrand ger ut Ai Weiweis memoarer

09 november, 2015 | Wahlström & Widstrand

Ai Weiwei anses vara en av vår tids mest inflytelserika samtidskonstnärer och är en viktig förespråkare för yttrandefrihet. Wahlström & Widstrand har köpt rättigheterna till hans memoarer, som ges ut 2017.

Ai Weiweis memoarer är en berättelse om Kinas kulturhistoria de senaste hundra åren, berättad genom Ai Weiweis egen livshistoria, såväl som hans fars, poeten Ai Qing, i tidiga år nära vän till Mao Zedong, senare i livet stämplad som högeranhängare, utvisad till Gobiöknen.

Jag skriver om min far, hans generation, och mina egna erfarenheter. Om vår kamp för individuell frihet och rätt till yttrandefrihet i ett gammalt samhälle”, säger Ai Weiwei.

Ai Weiweis konst har ställts ut världen över. I november besöker han Stockholm, i samband med Stockholms filmfestival.

Det är en stor glädje att kunna berätta att vi ger ut Ai Weiweis memoarer. Ai Weiwei är en av vår tids mest intressanta och inspirerande konstnärer. Hans memoarer kommer att ge läsarna inblick, inte bara i hans egen historia, utan även i de krafter som format dagens Kina”, säger Sara Nyström, förläggare på Wahlström & Widstrand.

Foto: Gao Yuan