Lars Mytting till Stockholm i december

Lars Mytting till Stockholm i december

12 november, 2015 | Wahlström & Widstrand

Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, är aktuell med nya boken Simma med de drunknade. Den 1-2 december besöker norrmannen Stockholm.  

Simma med de drunknade är en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter. Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014, Norges motsvarighet till Augustpriset.

Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta. 

Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i världen för att finna svar på sitt livs frågor och tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet. 

Tisdagen den 1 december framträder Lars Mytting på Books & Dreams författarkväll på Oscarsteatern. Läs mer här

För intervjuförfrågningar, recex samt övrig information, vänligen kontakta: 

Stephanie Tärnqvist, presskontakt