Månpockets nyheter i december

Månpockets nyheter i december

12 november, 2015 | Månpocket

Camilla Läckbergs ”Lejontämjaren” är en efterlängtat pocketnyhet i Månpockets decembersläpp. En av Läckbergs bästa, säger flera kritiker, och läsarskaran verkar tycka detsamma. En annan bok det snackats om under året är Liane Moriartys ”Öppnas i händelse av min död”, en såväl smart som spännande och känslosam roman om kärlek, sorg, otrohet och mord. Nyheterna finns i butik runt 12 november.

Camilla Läckberg Lejontämjaren

 En hästflicka försvinner spårlöst. När hon återfinns visar det sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och Patrik Hedström och hans kolleger fruktar att hon inte är ensam om sitt öde. Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i en gammal familjetragedi. En kvinna dömdes för mordet på sin man, men det är något som inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Lejontämjaren är Camilla Läckbergs 9:e del i Fjällbackaserien.

Lejontämjaren är med lätthet Camilla Läckbergs mest ambitiösa och bästa kriminalroman hittills … Läckberg lägger snabbt och effektivt ut spelbrickorna. … Tempot och våldet stegras stadigt.”
Göteborgs-Posten

Liane Moriarity Öppnas i händelse av min död

Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever…

Internationella succéförfattaren Liane Moriarty har skrivit en gripande, tankeväckande roman. Hon berättar om ett äktenskapsdrama med också om flera personers livsdramer. Den brännande frågan är: Hur väl känner vi egentligen den vi lever med?

Brooke Davis Millie Birds bok om döda saker

Millie Bird är sju år gammal och har hunnit lista tjugosju föremål i sin Bok om döda saker när hennes pappa plötsligt blir nummer tjugoåtta. Vem ska nu svara på alla hennes frågor om världen?

Kvarlämnad ensam i köpcentret blir Millie upphittad av åttiosexårige Karl. Tillsammans med Millies vresiga granne Agatha ger de sig av på en halsbrytande resa genom Australien, på jakt efter Millies mamma.

En rörande och dråplig berättelse om sorg och vänskap, och om att det aldrig är för sent att njuta av livet.

Karin Fossum Helveteselden

Helveteselden är en ny psykologisk spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Peter Robinson Revolutionens barn

Enstöringen Gavin Miller hittas död på ett järnvägsspår under en gångbro. Till att börja med vet inte Alan Banks och Annie Cabbot om de har att göra med ett mord eller ett självmord. Men ett telefonsamtal den mördade gjorde dagarna innan sin död leder dem bakåt i tiden till 1970-talets politiska aktivism. Mörka hemligheter ur det förflutna gör sig påminda och hotar att påverka även politiken i dagens England.

Karin Wahlberg Livet går vidare

I Livet går vidare återser vi människorna kring lasarettet i 50-talets Ekstad.
Doktorinnan Nancy Brandh väntar sitt tredje barn och förbereder flytten till nya huset, men maken Egon verkar mer än lovligt distraherad. Arbetet som överläkare är krävande och på lasarettet oroar man sig för Evelina Winnerstrand som kommit in med livshotande knivhugg i buken efter det otäcka överfallet hemma på farstutrappan. Man vet inte vem gärningsmannen är och den lugna småstaden är skakad.
Med ett stort mått av nostalgi och tidsfärg målar Karin Wahlberg upp ett panorama över en småstadsvardag fylld av glädje och sorg.

Stefan Einhorn De nya dödsynderna

För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll. Nu återvänder han till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. Här tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket idag anser vara de sämsta. Efter en brett upplagd opinionsundersökning konstaterar han att de flesta gamla dödssynderna, som nedtecknades av kyrkan för 1 500 år sedan, har ersatts av nya.

”Stefan Einhorn har gjort det igen. Skrivit en bok om frågor som berör människor. Som ger igenkännande. Som väcker tankar.” Gotlands Tidningar

Björn Ferry Ferry tales

Björn Ferry är Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt med både VM- och OS-guld i prisskåpet. I mars 2014 gjorde han patron ur och nu släpper vi hans dagboksbiografi. En öppen, bitvis inskränkt och inte så förbannat tillrättalagd berättelse. Om träning, kärlek och pengar av elitidrottsmannen, pappan och smygkapitalisten Ferry. En bok om omgivningens uppoffringar, rädslan för smittor, känslan av tomhet, av att inte vara där för dem man tycker om.