Vanna Rosenberg debuterar som författare med Singers melodi

Vanna Rosenberg debuterar som författare med Singers melodi

18 december, 2015 | Bonnier Carlsen

Skådespelaren Vanna Rosenberg debuterar som författare med Singers melodi (i butik från 4/1, recensionsdag 18/1). Det är en drömsk och fantasifull högläsningsbok för stora och små, om familj och ursprung. En bok om längtan efter något som kanske kan kallas hemma.

Boken kom till när Vanna berättade sagor för sina barn. 

– En dag hörde jag ett sjölejon sjunga, berättar Vanna. Jag satt på golvet i badrummet och hittade på sagor för mina barn. Hör ni? frågade jag, Hör ni sången? Ja, sa dom, såklart vi gör, det är sjölejon! Så satte det igång. Det var en svag melodi som nynnade om längtan och vemod, om ett hem som man en gång tvingats lämna men hoppas återse igen.

Singers melodi är starkt präglad av flyktingarnas verklighet idag och av Vannas farmors och farfars öden under och efter ett världskrig. I boken är det Singer och hans vänner som får berätta om längtan och lycka, allt under den stora glödande cirkushimlen.

– När barn och vuxna nu bläddrar tillsammans hoppas jag att de med hjälp av fantasin ska kunna dela de stora frågorna och de små ordens magiska fotsteg. Jag hoppas också på de oväntade möten som uppstår när vuxna vågar läsa det som gömmer sig mellan bokskogens rader och låter barnen sätta sig samman med dem bland skuggorna för att växa, säger Vanna Rosenberg.

Berättelsen om sjölejonet Singer och pojken Manfred på den kringresande cirkusen är en högläsningsbok för hela familjen, sinnrikt och inkännande illustrerad av Cecilia Heikkilä.

Vanna Rosenberg, skådespelerska och sångerska, har varit med i flertalet teaterproduktioner och tv-serier. Hon slog igenom i humorprogrammet Kvarteret Skatan (2003) och har sedan dess medverkat i bland annat barnprogrammet Allt och lite till (2004), julkalendern Gyllene Knorren (2010), musikalen Sweeney Todd (2013) på Stockholms Stadsteater och filmen Krakel Spektakel (2014). 

Läs mer om boken här. 

För mer information och beställning av recensionsexemplar, kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se