En modern version av ”Utvandrarna” i serieform

En modern version av ”Utvandrarna” i serieform

18 januari, 2016 | Kartago

År 2026 upptäcks en planet i ett främmande solsystem, fullt beboelig och inte helt olik jorden. Planeten döps till JANNAH efter det arabiska ordet för paradiset. Vetenskapsmän lyckas skapa ett maskhål som möjliggör en snabb resa dit. En satellitlänk upprättas, forskarteam och modiga nybyggare påbörjar projektet att kolonisera den nya planeten. Man bygger städer och skickar dit arbetskraft för att kunna upprätta en lyxtillvaro på Jannah. Snart öppnas möjligheter för en privilegierad elit att köpa biljett till ett av de kommersiella stjärnskeppen. Varje år avgår ett fåtal exklusiva resor till det nya förlovade landet.

Här kan du läsa mer om boken

Jannah del 1: Sista året på jorden är den första delen i en trilogi. Den andra delen har en planerad utgivning under 2017. 

Recensionsdag för Jannah del 1: Sista året på jorden är den 10 mars

Om författarna:

Frida Ulvegren är kulturpedagog och tecknare som gått Serieskolan i Malmö samt läst serieteckning och visuell kommunikation på Malmö Högskola. Hon har publicerats i bland annat Rocky Magasin och babian.se och är en del av det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget. Hon debuterade i seriebokform med Fridas resor.

Johan Jergner-Ekervik har gått serietecknarskolan i Hofors samt Serieskolan i Malmö. Han blev först publicerad i den internetbaserade serietidningen babian.se,och har därefter publicerats i bland annat Galago och Malmö Fria Tidning. Han har även medverkat i Kartagos antologi Tago. Utöver detta har han gjort illustrationer till diverse bloggar och tidskrifter, bland annat Kamratposten. Läs mer på Johans hemsida

För mer information, intervjuförfrågningar och recensionsex, vänligen kontakta Hanna Lundkvist 076-526 11 63 eller hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se

www.kartago.se