Jenny Nordberg möter Meg Wolitzer i Speaking of Stories

25 februari, 2016

I nya avsnittet av Speaking of Stories möts författarna Jenny Nordberg och Meg Wolitzer. Avsnittet är inspelat i New York, staden där de båda bor.

I Afghanistan, ett av världens farligaste länder, är det endast män som räknas. Flickor kläs ut till pojkar av föräldrar i desperat behov av söner. Dessa flickor kallas ”bacha posh” och det är dem Jenny Nordbergs De förklädda flickorna i Kabul handlar om. När Jenny Nordberg möter författaren Meg Wolitzer ställer de sig frågan om det verkligen bara är i Afghanistan som söner värderas högre än döttrar?

Meg Wolitzer delar med sig av sin syn på äktenskapet, Jenny berättar varför hon varit arg ända sedan hon läst Megs bok Hustrun och oundvikligen när två New York-bor möts behandlas även vädret och problem med lägenhetsuppvärmningen.

Avsnitt tre av Speaking of Stories heter Is it a man’s world? och är producerat av Gabriella Lahti.

Speaking of Stories

#SoStories

Om Meg Wolitzer

Meg Wolitzer har skrivit en lång rad romaner, varav den senaste utkom 2013. Hustrun håller just nu på att filmas av Björn Runge med Glenn Close i huvudrollen.

Om Jenny Nordberg

Jenny Nordberg är undersökande journalist, författare, skribent och kolumnist för Svenska Dagbladet samt frilansmedarbetare för New York Times. År 2005 deltog hon i ett projekt som vann Pulitzer-priset för New York Times och 2010 erhöll hon Robert F Kennedy Award for Excellence in Journalism för en tv-dokumentär om afghanska kvinnor. Hon har också fått priser från Investigative Reporters and Editors (IRE) och Föreningen Grävande Journalister i Sverige.

Speaking of Stories

I Speaking of Stories möts två författare för att tala om sitt skrivande, aktualiteter, samhälle och kultur. Samtalet tar avstamp ur en gemensam nämnare, sedan bestämmer deltagarna själva var det tar vägen. I varje avsnitt möts en författare från Sverige och en som är på besök i Sverige. Finns på Acast och iTunes.

www.acast.com/sostories

För mer information, vänligen kontakta:
Stephanie Tärnqvist, stephanie.tarnqvist@bonnierforlagen.se