Ny bok! Hur tänker din katt? av Bo Söderström

Ny bok! Hur tänker din katt? av Bo Söderström

07 mars, 2016 | Bonnier Fakta

Vår fascination och beundran för katter är utan gräns, vilket inte minst bevisas av att internet domineras av bilder och videor på katter. Över häften av alla hushåll i västvärlden har ett husdjur. I både Europa och USA har katten passerat hunden som det vanligaste husdjuret. År 2012 fanns det 90 miljoner katter i Europa och 74 miljoner i USA.

Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende.

Ur innehållet:

Det vilda i det tama
Katens sinnen
Kattens beteenden
Kattens kynne
Katten och människan
Katten i hemmet

Bo Söderström, född 1967, är biolog och arbetar som chefredaktör på Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm. Han har varit fascinerad av katter sedan tidig ålder och har tre egna katter. Han har tidigare gett ut den omistliga Svenska fjärilar – en fälthandbok ((2006).

Titta gärna in på Hur tänker din katt? för att bli uppdaterad av nyheter från forskningsfronten och för att se nya videor.

Recensionsdag 19 april.

För kontakt med författaren, recensionsexemplar och annat, kontakta Marie Jungsand.
marie.jungsand@bonnierforlagen.se / 076-542 80 74