Jessica Schiefauers När hundarna kommer vinnare av Stora ljudbokspriset 2016

Jessica Schiefauers När hundarna kommer vinnare av Stora ljudbokspriset 2016

08 mars, 2016 | Bonnier Carlsen

Jessica Schiefauers När hundarna kommer, inläst av Viktor Åkerblom, har utsetts till vinnare av Stora ljudbokspriset i kategori Barn och ungdom med motiveringen:

Det här är ett av de svåraste priserna att utse, då litteratur för små barn ställs emot litteratur för nästan vuxna. Förra året valde juryn att ge priset till en bok för de riktigt små. Årets pris för bästa ljudbok för barn och unga går till en viktig bok med en historia att diskutera. Berättelsen sätter ord på tankar och känslor – allt ifrån sexuella upplevelser till extremiseringsprocesser. Inläsningen är följsam, intim och nära med en säker tonträff. Det krävs mycket för att kunna bära en sådan här berättelse.

Stora Ljudbokspriset (tidigare Iris Ljudbokspris) delas årligen ut till den ljudbok som ger den allra bästa ljudboksupplevelsen och priset delas därför lika mellan författaren och inläsaren. Priset delades ut för första gången 2009. Läs mer om priset och övriga nominerade: www.storaljudbokspriset.se

Om Jessica Schiefauer
Jessica Schiefauers kritikerrosade roman Pojkarna tilldelades Augustpriset 2011 och har dramatiserats för scen och även filmatiserats, i regi av Alexandra Keining. År 2015 tilldelades Jessica Schiefauer Augustpriset för När hundarna kommer. Jessica Schiefauer är verksam som författare och lärare vid skrivarutbildningar. Hon bor med sin familj i Göteborg.

För mer information, kontakta Jenny Helldahl, jenny.helldahl@bonnierforlagen.se, tel: 076-526 09 80