Poeterna Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean på Sverigeturné i april

Poeterna Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean på Sverigeturné i april

10 mars, 2016 | Albert Bonniers Förlag

I samband med utgivningen av diktsamlingen Trado, (utgiven i samarbete med Rámus förlag) gästar den rumänska poeten Svetlana Cârstean Sverige. Trado är en fortsättning på det samarbete som inleddes 2012 när poeterna Athena Farrokhzad och Svetlana Cârstean träffades på en workshop. Det mötet utmynnade i att de tolkade varandras diktsamlingar Skruvstädsblomman och Vitsvit till svenska respektive rumänska, utan att behärska språken ifråga. I Trado är originalet en konsekvens av översättningen, i en dikt om arv, förräderi och vänskap, där två röster blandar sig och byter plats.

Mellan den 13-21 april gästar de evenemang i Stockholm, Uppsala, Umeå, Göteborg och Malmö för att presentera diktsamlingen och berätta om samarbetet.

Mer detaljerad information om tid och plats finns här:

http://www.albertbonniersforlag.se/Nyheter/2016/3/9/athena-farrokhzad-och-svetlana-carstean-framtrader-tillsammans/

Athena Farrokhzad är verksam som poet, dramatiker, översättare och litteraturkritiker. Hon var senast aktuell med diktsamlingen Vitsvit som också har dramatiserats för Radioteatern och satts upp som pjäs på Unga Klara.

Svetlana Cârstean bor i Bukarest och är verksam som poet, journalist och översättare. Hon var senast aktuell med Skruvstädsblomman (Rámus förlag). 


För mer information och bokning av intervju, kontakta isabella.falkowska@bonnierforlagen.se, 08-696 84 77.