​​Meg Wolitzer till Bokmässan

​​Meg Wolitzer till Bokmässan

11 mars, 2016 | Wahlström & Widstrand

Den amerikanska författaren Meg Wolitzer, Sverigeaktuell med romanen Hustrun, besöker Göteborg och Bokmässan den 22-25 september.

Meg Wolitzers Hustrun är en bitsk och roande roman om livsval, äktenskap och skrivande. I dagarna utkommer den svenska översättningen av boken som hon skrev 2003, men som känns oerhört aktuell, inte minst med tanke på den svenska debatten om Kulturmannen.

Meg Wolitzer föddes i Brooklyn 1959 och studerade kreativt skrivande vid Smith College i Massachusetts innan hon tog examen vid Brown University i Providence. Hon debuterade som författare 1982 med Sömngång. Vid sidan av författarskapet har Meg Wolitzer även undervisat i kreativt skrivande.

Lyssna på Meg Wolitzer prata med svenska journalisten och författaren Jenny Nordberg i podcasten Speaking of Stories.

Följ Meg Wolitzer på Twittter