Flera författare klara till deckarfestivalen Crimetime Gotland

13 april, 2016

Nu står det klart att den prisade författaren Anders de la Motte, True Detective-författaren Nic Pizzolatto och hyllade kriminalduon Roslund & Hellström medverkar på Crimetime Gotland tillsammans med deckarförfattarna Mikaela Bley och Hans-Olov Öberg. Över 60 författare från hela Sverige, Skandinavien, USA och Storbritannien kommer till Sveriges största deckarfestival. Crimetime Gotland pågår 17–20 augusti i Visby.

I höstas vann Nic Pizzolatto Svenska Deckarakademins pris för Bästa översatta kriminalroman för debuten Galveston. Crimetime Gotland är mycket stolta att presentera författaren och skaparen av den hyllade HBO-serien True Detective till deckarfestivalen i augusti. På festivalen kommer han bland annat ta emot Deckarakademins pris och medverka vid flera seminarier.

Nic Pizzolatto är en av de mest tongivande kriminalförfattarna vi har idag och jag är så förväntansfull över att han gästar festivalen och därmed ytterligare sätter Crimetime Gotland på kartan som internationell deckarfestival. Årets startfält är både större och mer spännande än vi hade vågat drömma om, säger Carina Nunstedt, festivalchef och programansvarig för Crimetime Gotland.

Klara för festivalen är också hyllade kriminalduon Roslund & Hellström, prisade författaren Anders de la Motte samt deckarförfattarna Mikaela Bley och Hans-Olov Öberg. Anders Roslund och Börge Hellström ser fram emot att träffa sina läsare på hemmaplan.

Vi har under femton år åkt på massor av bokfestivaler utomlands, ofta med vårt eget eller annat svenskt författarnamn som huvudattraktion – och undrat varför landet där de där huvudattraktionerna kommer ifrån, i princip, varit det enda land som saknat en egen crimefestival. Nu behöver vi inte undra det längre. Nu behöver vi inte åka bort för att komma hem, säger Roslund & Hellström.

Idag släpps även biljetter till Crimetimes populära författarmiddagar. Festivalbesökare har möjlighet att äta middag och lyssna på middagssamtal med författarna Hjorth Rosenfeldt, Cilla och Rolf Börjlind, Mons Kallentoft, Emelie Schepp, Sofie Sarenbrant, Viveca Sten, Christoffer Carlsson och Håkan Nesser.

Nyheter till programmet är också ett exklusivt författarsamtal inklusive afternoon tea med de brittiska stjärnförfattarna Peter Robinson och Sharon Bolton samt Denise Rudberg. Det blir även en utflykt med Håkan Östlundh, som guidar till kända platser ur sin kriminalserie med Gotlandskommissarien Fredrik Broman i huvudrollen.

På festivalen medverkar även de kända ljudboksinläsarna Anna-Maria Käll och Tomas Bolme som kommer att framträda tillsammans med författare vars böcker de har läst in.

Läs mer om alla medverkande författare och köp biljetter till Crimetime Gotland