Ny Bok! Food Pharmacy

Ny Bok! Food Pharmacy

24 maj, 2016 | Bonnier Fakta

Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. I augusti kommer boken Food Pharmacy om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor. 

Det här är en berättelse om vetenskapliga studier, inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat. Boken innehåller också recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket. Food Pharmacy ger dig fakta och kunskap om hur du kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt.

All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Stig Bengmarks tes är att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammationer.  

Recencionsdag: 5 augusti

För mer information, kontakt med författarna osv kontakta sofia.heurlin@bonnierforlagen.se, 0707-263301

Är du journalist och intresserad av att recencera böcker från Bonnier Fakta? Välkommen att anmäla dig till vår nya presstjänst.