Ny bok! Fältguide för bonusfamiljen av Moa Herngren

Ny bok! Fältguide för bonusfamiljen av Moa Herngren

01 juni, 2016 | Bonnier Fakta

I oktober ger Bonnier Fakta ut Fältguide för bonusfamiljen, av författaren och journalisten Moa Herngren. En peppande och lösningsorienterad handbok med överlevnadskit för den nya familjen.

Vad ska man tänka på när man flyttar ihop? Hur ska vi fira barnens födelsedagar? Vem betalar vad till vems barn? Hur hanterar man svartsjuka och jobbiga ex? Vad gör man när det inte lirar med bonusbarnen? Kommer vi att överleva julen? Och hur får man två olika familjekulturer (och kärleken) att funka under samma tak? Det här är några av de frågor som Moa Herngren har sökt svar på.

Hon berättar på ett personligt sätt om sin egen bonusresa och ger sig ut på en expedition bland Sveriges bonusfamiljer och experter för att hitta bra lösningar. Erfarna familjeterapeuter och psykologer som Jesper Juul, Per Naroskin, Malin Bergström och Clara Herngren delar i boken med sig av sina bästa råd och ger verktyg du behöver för allt från relationer till juridik.

”Många gånger har jag känt mig handfallen och hjälplös i både praktiska och känslomässiga situationer som rör bonusfamiljen. Det här är boken jag själv skulle ha behövt när jag med hjärtat fyllt av kärlek och hopp kastade mig in i en underbar och skitjobbig bonusfamilj. Min förhoppning är att Fältguide för bonusfamiljen ska fungera lite som en vägledande karta och kompass för alla bonushjältar som kämpar för att få det att funka.” Moa Herngren, författare till Fältguide för bonusfamiljen.

Om författaren:
Moa Herngren har skrivit fem romaner och arbetar även som manusförfattare. I vår är hon bland annat aktuell med SVTs nya dramasatsning Bonusfamiljen som hon skapat tillsammans med sin svägerska Clara Herngren och sin bror Felix Herngren. Moa lever i Stockholm med sin stora bonusfamilj: maken Tomas, sonen Max, 20, bonusbarnen Leia, 10, Nelly, 13, Wille, 25, och hunden Berra. Fältguide för bonusfamiljen är Moa Herngrens första faktabok.

Boken utkommer i oktober.

För mer information kontakta: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se 070-726 33 01

Är du journalist och vill recensera böcker från Bonnier Fakta? Anmäl dig till vår nya presstjänst här.