Amy Schumers ”The Girl With the Lower Back Tattoo – Saker du inte vet om mig” ges ut på Wahlström & Widstrand

Amy Schumers ”The Girl With the Lower Back Tattoo – Saker du inte vet om mig” ges ut på Wahlström & Widstrand

06 juli, 2016 | Wahlström & Widstrand

Amy Schumer sammanfattar sin livsvisdom redan i bokens förord. ”Jag vet vad som är viktigt för mig, och det är min familj … Och att skratta och njuta av livet med mina vänner. Och, förstås, att ha en orgasm då och då. Jag har kommit fram till att en gång om dagen är det bästa.”

The girl with the lower back tattoo – Saker du inte vet om mig är en samling av mycket utlämnande essäer – från det galet uppsluppna till det ohöljt romantiska, från det rörande till det upprörande – kan närmast liknas vid den litterära motsvarigheten till en utekväll med din bästa vän.

Amy Schumer är född 1981 i New York och slog igenom 2015. Hon är idag den hetaste komikern i USA. 2015 utnämndes hon av Times till en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Hennes sylvassa feministiska humor rör sig kring sex, kön, relationer, normer, kroppsideal, kvinnoförakt, mansvälde och – inte minst – underliv.

Recensionsdag 15 september.