Bokomslag Livet - en handbok av Farzad Farzaneh

Farzad Farzaneh delar med sig av livsvisdomar i en handbok om livet

10 augusti, 2016 | Bonnier Carlsen

Farzad Farzaneh, känd som programledare för podcasten Barnens pod samt Bolibompa och Skavlan jr på SVT, kommer ut med Livet – en handbok, en oumbärlig guide till de viktigaste sakerna man kan stöta på i livet.

Med tydliga exempel, humoristiskt illustrerade av Mia Nilsson, får läsaren tips på hur man hanterar olika situationer och känslor som till exempel kärlek, sorg, knäppa saker som vuxna säger och gör, eller sådant som kan hända i skolan.

– Jag har skrivit en bok om en massa saker jag inte visste på lågstadiet men som jag nu, när jag är vuxen, inser att jag hade haft stor nytta av OM jag vetat. Eller åtminstone fått vädra med någon. Alltifrån hur man hanterar sorg till tankar om pengar, kärlek och knasiga vuxna, säger Farzad.

Han delar också generöst med sig av egna erfarenheter, misstag och pinsamheter, så att läsaren ska kunna undvika åtminstone dem.

– Första gången jag var kär i någon så ställde jag mig upp i klassrummet och ropade ut det högt så alla hörde det. Jag hade läst i en bok om någon som var kär och som ”berättade det högt för hela världen”. Idag vet jag att det finns mer eleganta (och mindre pinsamma!) sätt att få fram kärleksförklaringar på.

– Jag har ju levt i 32 år – det är ungefär halvvägs till pensionen, fortsätter Farzad, och under de här åren har jag hunnit lära mig otroligt mycket. När man är yngre så är man fortfarande nybörjare och då är det ju väldigt smart, och ganska snällt, om en 32-åring berättar en massa saker för en som kan vara bra att veta.

Livet – en handbok har utgivningsdag 1 september, recensionsdag 15 september.

Sagt om Livet – en handbok:

”Språket är enkelt, personligt och väl anpassat till åldersgruppen…Detta är en humoristisk och lättillgänglig bok som lyfter fram ämnen som är viktiga för den tänkta läsekretsen.” – Hanna Troëng, Bibliotekstjänst, BTJ-häfte nr 19 2016

FARZAD FARZANEH började som programledare på Barnkanalens Bolibompa år 2010 och blev snabbt en av favoriterna bland programledarna. Våren 2014 startade Farzad podcasten Barnens pod och sedan 2016 är han programledare för Skavlan jr i Barnkanalen. Farzad arbetar också som producent, regissör och manusförfattare.

MIA NILSSON är illustratör, animatör och författare vars verk bland annat synts i tidningar och magasin som The Guardian, Vanity Fair, Vogue, Dagens Nyheter, Tidningen Vi och Kamratposten. Hon har illustrerat flera barnböcker, inte minst böckerna om krokodilen Hugo som hon även är författare till.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och/eller intervjuförfrågan, kontakta:
Jenny Helldahl
08 – 696 80 78, 076 – 526 09 80
jenny.helldahl@bonnierforlagen.se

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.