Ninni Schulman högaktuell med bok, podd och deckarfestival

Ninni Schulman högaktuell med bok, podd och deckarfestival

18 augusti, 2016 | Bokförlaget Forum

Idag släpps den femte delen i Ninni Schulmans storsäljande och älskade Hagforsserie. Samtidigt är det premiär för skrivarpodden ”Skriv en bestseller – eller en annan bok”. Dessutom har Ninni ett fullspäckat schema under den pågående deckarfestivalen Crimetimefestivalen på Gotland. Ninnis tid är nu!

Ninni Schulman är vardagsdramatikens mästare med huvudkaraktärer som älskas av läsarna. Hennes serie har hittills sålt i över 400 000 exemplar. Och nu släpps alltså den femte delen i serien om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund. ”Välkommen hem” är en drabbande kriminalroman om revansch och försoning. Releasen firas imorgon fredag på Crimetimefestivalen på Gotland, där Ninni Schulman medverkar under ett flertal programpunkter. Samtidigt firas även premiären för podden ”Skriv en bestseller – eller en annan bok”, som hon gör tillsammans med författarkollegan Caroline Eriksson. En gång i veckan fördjupar de sig i skrivandet som hantverk och går igenom skrivprocessen uppdelat på tio faser. Lyssnarna ska lotsas från idé till färdigt manus under ett läsår. De kommer frikostigt att dela med sig av egna erfarenheter och tankar. Dessutom gästas de av andra yrkesverksamma författare som ger sina bästa tips. Det blir personligt, handfast och inspirerande.

– Vi vet att det sitter många andra ute i stugorna och brottas med egna manus och skrivdrömmar och som kanske inte har någon att prata med. Podden är ett sätt att bjuda in andra skrivnördar i vår härliga bubbla, säger Ninni Schulman.

Podden pågår under 40 veckor, där de metodiskt går igenom de olika faser en författare måste ta sig igenom för att det ska bli ett manus. Det blir som en utbildning, men också ett sätt att komma nära inpå författarna bakom de populära böckerna.

– Vi kommer också att bjuda på vårt eget författarliv, både vad som händer när vi sitter där hemma och skriver – eller försöker skriva – och i samband med mer utåtriktade äventyr som bokmässor och framträdanden. Vi lovar att släppa lyssnarna nära, säger högaktuella Ninni Schulman.

”Välkommen hem” har recensionsdag 31 augusti.
För mer information, intervjuförfrågan samt beställning av recensionsexemplar, kontakta Marie Björk: marie.bjork@bonnierforlagen.se 08-6968370

NINNI SCHULMAN. Journalist i grunden och numera en av Sveriges mest populära deckarförfattare. De tidigare böckerna i Hagforsserien har sålt i drygt 450 000 exemplar i Sverige och är översatta till tio språk. Ninni har fått fina recensioner och bland annat varit nominerad till Stora Ljudbokspriset.

CAROLINE ERIKSSON. Efter två historiska, verklighetsbaserade spänningsromaner som båda fått fina recensioner (en av dem nominerades till Stora Ljudbokspriset) har Caroline växlat spår och skriver numera helt fiktivt. Hennes psykologiska spänningsroman De Försvunna har rönt stort internationellt intresse och rättigheterna är hittills sålda till 25 länder. Flera länder har också redan köpt rättigheterna till nästa bok, som hon arbetar med för närvarande. Caroline är i grunden socialpsykolog.