Pax-serien är årets barndeckare

22 augusti, 2016 | Bonnier Carlsen

Pax-serien tilldelades priset Crimetime Specsavers Award i kategorin Årets barndeckare.

nyhetsbild_pax (3)

Pax-serien av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonssontilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2016 i kategorin Årets barndeckare. Priset delades ut under en prisceremoni på deckarfestivalen Crimetime Gotland.

Juryns motivering:
Ambitionen att öka läslusten hos unga märks tydligt, inte minst på den snabba utgivningstakten: Smartphone-generationen låter sig inte vänta. Läsaren kastas mellan verkligheten och den övernaturliga världen med magiska och skrämmande väsen. Med lysande pennor har denna trio skapat en gastkramande äventyrsserie med fantasieggande serieillustrationer, som gett de lite större barnen hittills sju anledningar att förlora sig totalt i böckernas värld. Senast i den makalöst spännandeNäcken, där vi får veta vad som döljer sig under ytan.

Läs mer om priset