Flora Wiström romandebuterar om det viktigaste, vackraste och hemskaste

Flora Wiström romandebuterar om det viktigaste, vackraste och hemskaste

24 augusti, 2016 | Bonnier Carlsen

Flora Wiström driver en av Sveriges mest välbesökta bloggar. De senaste tre åren har hon dessutom skrivit på en roman. I september debuterar Flora som författare med Stanna, en ungdomsroman om svår sjukdom, stor sorg och ung och fantastisk kärlek.

I Flora Wiströms sinnliga romandebut är kärleken allomfattande, på gott och ont. Stanna handlar om att hålla andra uppe när man själv är nära att gå sönder, om den stora livsavgörande kärleken och om att stå still när alla andra rör på sig. Stanna är också en hyllning till systerskapet.

Om boken:
Esters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv.

Flora Wiström är 21 år och driver en av Sveriges mest välbesökta bloggar (http://flora.metromode.se). Där skriver hon om allt från feminism och systerskap till vardag, resor och kärlek. Flora har flera skrivutbildningar bakom sig, Stanna är hennes romandebut.

Recensionsdag: 15 september

För mer information kontakta: anna.svensson@kultpr.se eller sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Omslag och författarporträtt laddas ner på www.bonniercarlsen.se Är du journalist/skribent och intresserad av att recensera böcker från Bonnier Carlsen kan du anmäla dig till vår nya presstjänst.

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.