Ny kokbok av Ernst Kirchsteiger – I det enkla bor det goda

Ny kokbok av Ernst Kirchsteiger – I det enkla bor det goda

31 augusti, 2016 | Bonnier Fakta

Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I september kommer hans kokbok I det enkla bor det goda där han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. I boken varvas recept med personliga berättelser. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

”De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan. Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.” //Ernst K.

Utgivningsdag: 16 september

För mer information kontakta: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se

Omslag och författarbilder kan laddas ner på www.bonnierfakta.se Är du journalist/skribent och intresserad av recensionsböcker från Bonnier Fakta är du välkommen att anmäla dig till vår nya presstjänst.

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.