Värsta och bästa rekorden! Nu släpps nya Guinness World Records

Värsta och bästa rekorden! Nu släpps nya Guinness World Records

08 september, 2016 | Bonnier Fakta

Idag släpps den nya utgåvan av Guinness World Records (GWR) 2017 som innehåller de mest häpnadsväckande världsrekorden. Efter månader av efterforskningar världen över för att hitta de allra bästa och värsta rekorden kan GWR stolt presentera över 4000 rekord, varav 3000 är nya och 1000 är oslagbara klassiker.

Bland årets nyheter finns:
Mest tatuerade pensionärer
67-åriga Charlotte Guttenberg från Florida, har 91,5% av sin kropp täckt av tatueringar. Hennes tatuerade sambo Chuck Helmke träffade hon när hon skulle göra sin första tatuering för tio år sedan, då han fick hålla hennes hand eftersom hon var så nervös. Sedan dess har de inte vikt från varandras sida och de kan nu stoltsera med världsrekordet i mest tatuerade pensionärer. Chuck har lyckats dekorera hela 93,5 % av sin kropp med tatueringar.

Yngsta kvinnan med helskägg
26-åriga anti-mobbningsaktivisten och numera catwalk-modellen Harnaam Kaur 26 år, från Storbritannien, fick skäggväxt redan när hon var 11 år och har sedan dess kämpat mot mobbning och för rätten att vara sig själv. Hon hoppas att hennes plats i Guinness World Record ska hjälpa henne att sprida sitt budskap. 2016 har varit ett stort år för Harnaam, då hon blev den första kvinnliga modellen med skägg på catwalken under London Fashion Week i mars.

Längsta levande tamkatten
Jättekatten Ludo är hela 118,33 cm lång och har lyckats ta tillbaka rekordet till Storbritannien efter en sex år lång kamp mellan två rekordhållarkatter från USA. Ludo är av rasen Maine Coon en s k ”Bamsekatt” och beskrivs av sin ägare som ”en glad och avslappnad katt – bara det att han råkar vare en jätte!”

Stora prylar i en liten stad
Jim Bolin från Illinois, USA har velat sätta sin lilla hemstad Casey på kartan och har satsat på att bygga rekordstora prylar. Något han lyckats så bra med att han fått hela 8 rekord i årets bok för bland annat största brevlådan som mäter 162, 63 kvm och den största gungstolen, drygt 17 meter hög och 10 meter bred. Båda fungerar utmärkt att använda.

Bilder på rekorden finns att ladda hem här: https://we.tl/QALFXDg35U

Nytt för i år: Testa själv!

En av årets nyheter är avsnittet: ”Testa det här hemma” med tips på rekord du kan försöka dig på att slå hemma – och bevisa att man inte behöver vara olympisk idrottare eller Hollywood stjärna för att slå rekord. Vad sägs om världens längsta skrik (43, 56 sekunder)? Eller några rekordförsök att genomföra i köket, exempelvis:

• Snabbaste tiden att dricka en flaska ketchup (32, 37 sek)
• Flest skalade och uppätna bananer på en minut (8 stycken)
• Snabbaste tiden att sortera 500 g jordnöts M&M (2 min, 12 sek)
• Balansera flest sockerbitar på hakan (17 st)

Under rubriken ”Gör inte det här hemma” finns en mängd halsbrytande och galna rekord som involverar eld, hisnande höga höjder och tillsynes omöjliga fysiska utmaningar.

• Flest bakåtvolter med samtidig svärdslukning på en minut (20 st)
• Flest råttfällor utlösta på tungan under en minut (50 st)
• Längsta undervattenspromenaden på ett andetag (79,9 meter)

Vill du se ännu fler häpnadsväckande rekord? Se mer via #GWR2017 och följ oss på Facebook: www.facebook.com/GuinnessWorldRecords

Guinness World Records 2017 finns i butik den 8 september.

Dessutom släpps även Guinness World Records 2017 Gamer’s Edition, en spelbibel på engelska fylld till brädden med storslagna datorspelrekord, otroliga spelomgångar och roliga fakta om spelare, spelutvecklare och allt det senaste om realtidsspel och strategispel.

För mer information och recensionsexemplar, vänligen kontakta Charlotta Larsson mediekontakt för Bonnier Fakta, som ger ut Guinness World Records i Sverige, mobil 073-3746294 eller charlotta.larsson@bonnierforlagen.se

Vill du försöka komma med i boken? logga in på http://www.guinnessworldrecords.com/set-a-record så får du veta hur du går tillväga.

About Guinness World Records:
GUINNESS WORLD RECORDS (GWR) is the global authority on record-breaking achievement. First published in 1955, the iconic annual Guinness World Records books have sold over 136 million copies in over 20 languages and in more than 100 countries. Additionally, the Guinness World Records: Gamer’s Edition, first published in 2007, has sold more than 4 million copies to date.

Guinness World Records’ worldwide television programmes reach over 750 million viewers annually and more than one million people subscribe to the GWR YouTube channel, which enjoys more than 300 million views per year. The GWR website receives 18 million visitors annually, and we have over 10 million fans on Facebook.

The Guinness World Records commercial sales division provides bespoke consultancy services for some of the world’s top brands and agencies to help place record breaking at the heart of their marketing campaigns, employee-engagement programmes, and live and experiential events.