Joakim Pirinen dubbelt bokaktuell

Joakim Pirinen dubbelt bokaktuell

12 september, 2016 | Kartago

Serietecknaren Joakim Pirinen är dubbelt aktuell med böckerna Att misslyckas som människa och Född ur ett svart ägg.

De senaste två åren har Joakim Pirinen arbetat med sitt senaste stora verk Att misslyckas som människa. Under arbetets gång växte även boken Född ur ett svart ägg fram.

Att misslyckas som människa är en samling bilder i större skala, där Pirinen behandlar ämnen som politik, nazism och öde öar genom ordvitsar, skräckbilder, klichéer på klassiska skämtteckningar, pysselsidor, klippdockor, spel och mandalas. Boken innehåller även fyra bilagor: Nutida bilagan, konstnärliga bilagan, knarkbilagan och porrbilagan.

I Född ur ett svart ägg har de mindre skämtteckningarna som Pirinen gjort för att värma upp inför arbetsdagen samlats. Här ryms alternativ på teckningarna i Att misslyckas som människa men även fristående bilder om Döda paret, Sjuka paret, antirasism och Hitler. Den stora boken har fött den lilla boken, eller som någon har sagt: ”I alla stora böcker, finns det en liten bok som vill ut.”

Recensionsdag för båda böckerna är den 27 september.

Läs mer om Kartagos utgivning och upphovspersoner på www.kartago.se

För mer information, beställning av recensionsexemplar och/eller intervjuförfrågan, kontakta:
Hanna Lundkvist
hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se
076-526 11 63

Kartago – Sveriges främsta serieförlag
Kartagos huvudsakliga inriktning är tecknade serier, experimentella bilderböcker och humoristisk samhällskritik. Kartago ger ut ca 25 titlar om året. Bland författarna hittar vi till exempel Martin Kellerman, Lise Myhre, Nina Hemmingsson, Lena Ackebo, Lina Neidestam, Julia Thorell, Jan Lööf, Hans Lindström, Jan Stenmark, Charlie Christensen, Anneli Furmark, Eric Ericson, Carina Kågström och Henrik Lange.

Kartago har sina rötter i Galago och Tago Förlag, som startades 1979 av Rolf Classon. Han driver sedan 2001 Kartago tillsammans med Thomas Olsson.