Nu får du hela Kakan

Nu får du hela Kakan

12 september, 2016 | Bokförlaget Forum

Alla har en åsikt om Kakan, men vem är hon egentligen? I den självbiografiska boken som nu kommer ut på Bokförlaget Forum får du äntligen ”Hela Kakan”.

Karin ”Kakan” Hermansson är feminist, provokatör, programledare, och konstnär. Hon har deltagit i flera populära teve- och radioprogram som till exempel På Spåret (2015-2016), Jills veranda (2014) och Morgonpasset i P3. Hon är älskad och hatad, och kallar sig själv för radikal feminist. Här berättar hon om sin uppväxt, om sin mamma, pappa och syster, om hur det är att vara hatad, om att vara lesbisk och feminist, om varför ingen tar sexism på allvar och om sådant som borde vara självklart men inte är det.

Till sitt 14-åriga jag skriver hon: ”Kära Karin Hermansson, 14 år – det är Karin Hermansson, 34. Det är inte helt lätt att vara tonåring, att gå i åttan och vara den enda feministen i världen. Jag förstår att du står handfallen just nu och undrar en massa saker. Det är skitjobbigt och jag kommer aldrig glömma de här åren. Men jag ska säga dig ett och annat.” Och Kakan Hermansson har mycket att säga, det är därför vi vill ge er ”Hela Kakan”.

”Hela Kakan” har recensionsdag 16/9

Pressröster:
”… detta magnifika manifest (Hela Kakan) som är vad den utlovar (ett ljus i det patriarkala mörkret)… Kakan undrar fortfarande år 2016 var hon får plats. Överallt, vill jag säga. Världen är din! Gör som Birgitta Stenberg och skriv ditt liv. Ta en kaka till! Vi vill ha mera Kakan.” Constant reader magazine, Linda Skugge

Kakan på turné:
Books & Dreams, Göteborg 22/9
Umeå Bibliotek, 30/9
Books & Dreams, Stockholm 4/10
Release Me, Kulturhuset Stockholm 11/10
Stockholm Stadsbibliotek, 16/11
Växjö litteratursällskap, 29/11
Litterära scenen Kontext, Luleå 13/12

För mer information, intervjuförfrågan samt beställning av recensionsexemplar, kontakta Marie Björk: marie.bjork@bonnierforlagen.se 08-6968370

Bokförlaget Forum startades 1944 och ägs av Bonnier AB. Idag ger vi ut ungefär sjuttio titlar om året och parollen ”det bästa inom varje genre” är lika aktuell som när den kläcktes på 1940-talet. Vi älskar starka berättelser och gripande levnadsöden – då spelar det mindre roll om författaren är knegare eller nobelpristagare, om ämnet är romantiskt eller dystopiskt. De får alla plats hos oss.