Ny bok! Groddar, skott & mikrogrönt av Lina Wallentinson

Ny bok! Groddar, skott & mikrogrönt av Lina Wallentinson

13 september, 2016 | Bonnier Fakta

Lär dig grodda och odla skott och mikrogrönt! Det är lätt, går snabbt och är ett smart sätt att få i sig mer nyttigt grönt. Allt du behöver är ett durkslag eller en burk plus några frön. Låt ärter, linser, bönor, bovete och quinoa bli till grymma groddar och smarta skott.

Grodda i burk, durkslag, sil eller påse. På höjden, i mörker eller under tryck. Spirande skott odlas på fuktat papper eller i jord. De olika metoderna beskrivs ingående och inspirerande, illustrerade av vackra recept- och steg för steg-bilder.

Upptäck en färgstark värld av groddar och skott och lär dig nya sätt att använda dem i maten. Laga groddad ärtfalafel eller färska vårrullar med skott, rödkål och mango. Mixa en pesto på rucolaskott, rosta groddad granola eller baka knäcke på quinoagroddar.

”Trots att jag har trädgård har jag aldrig fått till det där med att odla på riktigt. Det går långsamt. Att vänta flera veckor, eller ibland månader, och sedan ändå inte vara säker på att det går vägen. Det är inget för mig. Men groddar och skott, det går fort, det blir mycket och det blir mat! En otålig odlares dröm.”
Lina Wallentinson

Lina Wallentinson är kostekonom och journalist med lång erfarenhet som matskribent. Groddar, skott & mikrogrönt är hennes debutbok.

Recensionsdag 27 september

För kontakt med författaren, PDF, recensionsexemplar och bildmaterial, kontakta:

Pressansvarig Marie Jungsand
marie.jungsand@bonnierforlagen.se
Mobil 076-542 80 74

Bonnier Fakta är Sveriges ledande illustrerade fackboksförlag. Vi vill ge ut unika böcker som berör,
möter behov, ger ny kunskap och skapar ha-begär – böcker som förenar fakta och kvalitet med det nyskapande. Vi ger ut böcker inom ämnen som du känner igen – bland annat mat och dryck, hälsa och träning, mode och livsstil samt djur och natur. I Bonnier Fakta ingår även Fitnessförlaget och Reseförlaget