Ny bok! Hjälp, vi har fått barnbarn

Ny bok! Hjälp, vi har fått barnbarn

16 september, 2016 | Bonnier Fakta

Barnbarn är inget du väljer eller väljer bort. Plötsligt bara hamnar du där! Hämta på dagis. Läsa godnattsaga. Skämma bort med nygräddade plättar. Vara barnvakt en hel lång helg. Försöka förstå hur man spelar Pokémon Go på mobilen. Grubbla över om du ska lägga dig i föräldrarnas sätt att uppfostra.

I Hjälp, vi har fått barnbarn! har Erik Sidenbladh samlat sina egna och andra mor- och farföräldrars erfarenheter och tips. För livet med barnbarn rymmer visserligen mycket roligt och underbart, men det innehåller också många nya situationer och frågeställningar.
Hur mycket ska du ställa upp? Är du egoistisk som inte vill hämta på dagis flera dagar i veckan? Får man tycka till om föräldrarnas uppfostran? Vad händer när konkurrens uppstår mellan mor- och farföräldrarna? Längtan efter barnbarn som aldrig kommer. Att bli adoptivmormor eller bonusmormor. Att hitta sin nya roll – vad är det bästa du kan bidra med som mor- eller farförälder?

Exempel på några råd från boken:

Ta chanserna!
Investera tidigt i kontakten med barnbarnen, det har du igen längre fram. Senare är det barnen själva som avgör när de vill träffa dig.

Respektera integriteten
Ställ upp – men lägg dig inte i. Föräldrarna bestämmer. Ensam med mormor kan andra regler gälla…

Sänk ambitionsnivån!
Det räcker långt med att bara vara, du behöver inte göra så mycket hela tiden. Tid med barnbarnen kan vara en bra upplevelse av mindfullness.

Om författaren
Erik Sidenbladh är journalist och har hittills sex barnbarn. Med sina egna barnbarn har han varken spelat fotboll eller bakat kanelbullar, men tycker att man kan vara en rätt bra farfar ändå.

Recensionsdag: 27 september
För mer information, intervjuförfrågan samt beställning av recensionsexemplar, kontakta pressansvarig Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 0733-746294

Omslag och författarbilder kan laddas ner på www.bonnierfakta.se

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.