Karthistorier – följ med till jordens mytomspunna platser!

Karthistorier – följ med till jordens mytomspunna platser!

10 oktober, 2016 | Bonnier Fakta

Vill du lära dig mer om jordens alla okända, bortglömda och mytomspunna platser? I den aktuella boken Karthistorier får du följa med på en odyssé till världens vita fläckar.

Den är ingen handbok i geografi och inget vetenskapligt dokument. Karthistorier – expeditioner till världens vita fläckar är snarare en bok där man färdas från karta till karta med hjälp av fantasin.

Francisca Mattéoli, erfaren reseskildrare och journalist, berättar med stor inlevelse om stora expeditioner och osannolika bedrifter som har genomförts genom historien för att rita kartor över okända platser, eller för att söka efter det bortglömda och försvunna. Hon skriver om hemliga platser att återupptäcka och om extrema förhållanden som människan har besegrat – eller besegrats av. De innehållsrika texterna illustreras av vackra historiska kartor.

Här kan du läsa om städer som under lång tid varit försvunna, som Machu Picchu, Angkor och Petra. Om Orientexpressen och Sidenvägen, om postflygaren Mermoz, om Amundsen och Scott, om Anne och Charles Lindbergh, och om Lawrence av Arabien. Men också om Loch Ness, Madagaskar och Amazonas. Om isvärldar och om bergens besegrare.

Dessutom lyfter Karthistorier fram de okända kartograferna, prästerna och missionärerna som gjorde det omöjliga för kyrkans, statens eller den egna ärans skull.