Årets Per Wendel-pris till Olof Lundh

Årets Per Wendel-pris till Olof Lundh

26 oktober, 2016 | Albert Bonniers Förlag

Olof Lundh, journalisten och författaren, har tilldelats årets Per Wendel-pris.

Motiveringen lyder:
”Sportjournalistik anklagas ofta för brist på kritisk granskning. Men det finns journalister som ägnar sig åt att att frilägga det spel som sker under det som synes ske även i sportens värld. En värld där varken Svenska fotbollsförbundet eller Zlatan står över journalistikens kritiska granskning.”

Expressen instiftade ”Per Wendels pris till årets nyhetsjournalist” 2005. Prissumman är på 100 000 kr. En del av prissumman kommer Olof Lundh att skänka till Unite Stockholm, ett ideellt projekt som startades hösten 2015 för att  ge asylsökande ungdomar i Stockholm en mer meningsfull fritid.

Olof Lundh utkom med boken Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll . Här skiver skriver Olof om sina erfarenheter från de 20 år han har bevakat fotboll, och då kanske framförallt om vad som sker utanför linjerna.