Lina Wolff tilldelas SvD:s litteraturpris 2016

Lina Wolff tilldelas SvD:s litteraturpris 2016

15 november, 2016 | Albert Bonniers Förlag

”För en roman där språket är rakt och hårt, men människorna komplexa och känslosamma – samt för ett egensinnigt författarskap som kaxigt utmanar sina litterära föregångare.”

Lina Wolff har för De polyglotta älskarna tilldelats SvD:s litteraturpris 2016.

Läs en intervju med Lina och mer om priset.

”Jag är trettiosex år gammal och söker en öm, men inte alltför öm, man.”
I De polyglotta älskarna möter vi Ellinor, en skånsk kvinna som söker kärlek och lycka på en dejtingsajt. Detta är upptakten till i en vindlande romanväv. Här står mannens blick på kvinnan i centrum men också förförelsen och förödmjukelsen.

Lina Wolff, född 1973, bor i Hörby och har tidigare varit bosatt i Italien och Spanien där hon arbetat som tolk och handelsagent. Hon debuterade 2009 med novellsamlingen Många människor dör som du. Romanen Bret Easton Ellis och de andra hundarna (2012), som belönades med Tidningen Vi:s litteraturpris och nominerades till Sveriges Radios romanpris, har nyligen rönt framgångar i engelsk översättning. De polyglotta älskarna är nominerad till Augustpriset 2016 för bästa svenska roman.