Årets Svenska Måltidslitteratur – prisregn till Bonnier Faktas författare

Årets Svenska Måltidslitteratur – prisregn till Bonnier Faktas författare

24 november, 2016 | Bonnier Fakta

2016 års upplaga av Årets Måltidslitteratur vann Bonnier Faktas författare hela 6 priser, och totalt tog Bonnierförlagen hem hela tio priser, inklusive priset Bäst alla kategorier.

De sex böcker som fick pris är:

Desserter! Din steg för steg-guide till lyckade efterrätter av Tea Malmegård vann första pris i kategorin Desserter.
”Jag älska desserter – att skapa dem, att bjuda på dem och att äta dem”, säger författarinnan. Och det märks. Från grundrecept till exklusiva desserter är det rätter att imponera.

Groddar, skott & mikrogrönt av Lina Wallentinson vann första pris i kategorin Hälsa.
En grundlig genomgång om odling och groddning av skott. Pedagogiken är lustfylld och skotten blir inte bara dekorationer utan viktiga måltidsingredienser. Börja grodda nu!

Om konsten att odla det omöjliga av Peter Englander vann första pris i kategorin Köksträdgårdslitteratur.
Fikonträd som växer i Växjö, olivträd som övervintrar på Österlen och Austinrosor blommande i Luleå – är det möjligt? Jodå. I Peter Englanders bok får man lära sig allt om zoner och härdighet, om mikroklimat och stressfaktorer, sol, vind, vatten och vinterskydd.

Mandelmanns köksbok: självhushållande recept från Djupadal av Gustav och Marie Mandelmann vann första pris i kategorin Regional måltidslitteratur. 
En fascinerande köksbok som följer åtta årstider, ifrån den tidiga våren till djupvintern – allt styr vilken mat som serveras och lagras i skafferi och jordkällare hos familjen Mandelmann.

Grill – Bonniers stora bok om att grilla av Jens Linder vann andra pris i kategorin Speciallitteratur – metod.
I detta mastodontverk får vi lära oss absolut allt om grillningens sköna konst, med härligt rökiga smaker och mängder av matnyttiga tips. Bokens recept är hämtade från världens alla hörn och en trevligare och mer kunnig ciceron än Jens Linder får man leta efter.

Ett stekt ägg är också middag – snabbmat för gröna gourmander av Siri Barje vann tredje pris i kategorin Vardagsmåltider.
En personligt skriven kokbok som passar för nya gröna gourmander. Recept med inspirerande snabbmat som manar till omedelbar användning.