Horace Engdahl och Lena Andersson tillbaka i Allvarligt talat i P1

07 december, 2016 | Albert Bonniers Förlag

Horace Engdahl och Lena Andersson svarar åter på lyssnarnas frågor i Allvarligt talat. Första programmet av fyra sänds på juldagen 25 december kl 14.30-14.55.  Programmen går även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

– Med denna vintersäsong gör jag mitt sista Allvarligt talat och vill tacka lyssnarna, både för deras intresse och för frågorna de ställt som gett mig nya insikter genom det mödosamma arbetet med att formulera resonemang om eviga dilemman. Tack, säger Lena Andersson som nu gör sin sista säsong.

– Om jag ställde en fråga till Allvarligt talat skulle den handla om vad kvalitet är, litterär, konstnärlig och mänsklig, berättar hon.

Horace Engdahl fortsätter:
– Jag väljer mest sådana frågor som jag känner bottnar i ett missförstånd av något slag, men när jag sedan skall reda ut detta missförstånd, förvånas jag själv över vad jag kommer fram till. Ofta är de skenbart naiva frågorna bäst, de som undrar varför verkligheten inte är helt annorlunda än vad vi vant oss vid, säger Horace Engdahl.

Läs mer om programmet