Olga Rönnberg fokuserar på mat i nya boken

Olga Rönnberg fokuserar på mat i nya boken

07 december, 2016 | Bonnier Fakta

Olga Rönnberg har coachat kvinnor inom kost och träning under många år och gett ut flera böcker om träning. Nu kommer den första bok där hon fokuserar på maten. Boken Olgas mat innehåller recept på rätter som både smakar gott och fyller på med näring och energi för att klara av träning och vardagsliv. Boken innehåller även mängder med praktiska tips, matstrategier och tänk kring kosten på ett sunt och hållbart sätt för hela familjen.

I Olgas mat finns recept för veckans alla måltider: goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.

– Min matfilosofi är enkel: bra mat i lagom mängd är nödvändigt för att må bra, både fysiskt och psykiskt. Med min nya bok vill jag hjälpa människor att släppa dieter och snabba fix och visa hur bra man kan må av en jämn och sund kosthållning. Mina recept innehåller mat med hög näringstäthet, rikligt med grönsaker, bra kolhydrater, nyttiga fetter och ordentligt med protein, säger Olga Rönnberg.

Olga delar i boken med sig av fakta om näringsämnen och kalorier och tittar närmare på cravings och sötsug. Hon resonerar om hur mycket man ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som Olga av egen erfarenhet vet fungerar.

– Min ambition med den här boken är att inte enbart ge färdiga recept utan även att ge redskap för att hitta en nivå med maten som du kan hålla resten av livet, utan att känna dig begränsad eller som att du offrar något, säger Olga Rönnberg 

Olga Rönnberg har, genom sitt företag Mamma Fitness, coachat kvinnor under många år med både kost och träning och hon känner till kvinnornas ätbeteenden utan och innan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning, detta är hennes första bok om mat.

Recensionsdag: 10 januari
Omslag och författarbilder hittar du på www.bonnierfakta.se

För mer information kontakta
sofia.heurlin@bonnierforlagen.se
070-726 33 01

Bonnier Fakta är Sveriges största fackboksförlag. Vi ger ut unika illustrerade fackböcker som du kan använda dig av för att få inspiration och tillförlitlig fakta. Till våra viktigaste ämnen hör mat, trädgård, föräldraskap, hälsa och träning, kultur och mode och hos oss finner du kända svenska och utländska upphovsmän.