Therése Lindgrens bok passerar 100 000 sålda exemplar på bara fem veckor

Therése Lindgrens bok passerar 100 000 sålda exemplar på bara fem veckor

16 december, 2016 | Bokförlaget Forum

I november släppte Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga Youtuber, sin första bok – Ibland mår jag inte så bra, som handlar om hennes egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Boken har fått väldigt fina recensioner och har sålt i över 100 000 exemplar på bara fem veckor.  

–Vi på Bokförlaget Forum är stolta och glada över det genomslag och mottagande som boken har fått. Therése är en förebild för många och når även en målgrupp som inte är så vana bokläsare. Jag får mejl från unga som skriver att detta är den första bok de läst och att även deras föräldrar nu läser den och vet vem Therése är. Boken öppnar upp till samtal mellan ungdomar och föräldrar vilket är väldigt fint, säger Anders Sjöqvist, förläggare på Bokförlaget Forum.

På grund av sin sociala fobi  har Therése Lindgren inte möjlighet att resa runt och signera sin bok. Men då hon har ett stort engagemang i sina följare har hon istället tillbringat över 40 timmar på Bonniers centrallager med att signera böcker. Över 16 000 böcker har hittills signerats och sålts över hela landet!

– Det var inte en lätt bok att skriva och därför känns det extra bra att få denna fina respons. Jag har fantastiska följare! Och även om jag inte har möjlighet att träffa mina läsare skickar jag en liten tanke med varje bok jag signerar, säger Therése Lindgren.

Ibland mår jag inte så bra är årets raketbok på Bonnierförlagen.

– Över 100 000 sålda exemplar på drygt en månad är händer verkligen inte ofta i bokbranschen. Boken toppar alla försäljningslistor och oavsett vilken bokhandel du besöker just nu så snackar man Therése Lindgren, både bland personal och kunder, säger Göran Wiberg, Försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

För mer information kontakta sofia.heurlin@bonnierforlagen.se,
070-726 33 01

Läs mer