Thom Lundberg tilldelas 2016 års Sommarpris

Thom Lundberg tilldelas 2016 års Sommarpris

21 december, 2016 | Albert Bonniers Förlag

Thom Lundberg, författare till För vad sorg och smärta, tilldelas 2016 år Sommarpris.

”Debutromanen ‘För vad sorg och smärta’ är ett vemodigt och vackert familjeepos som inviger läsaren i resandefolkets historia. Med språket, skarpt och med inslag av romani, för Lundberg oss närmare en värld som ter sig främmande och visar att den i högsta grad är en del av vår svenska historia”

Prisutdelningen skedde i Berlin. Prissumman är 10 000 kronor.

Sommarpriset är ett nyinstiftat litteraturpris som  tilldelas svenska författare, företrädesvis debutanter, och ges ut av De Fyras Bokklubb för att främja ökat läsande genom att stötta författare som skriver högkvalitativ, tankeväckande litteratur som även är tillräckligt uppslukande för att locka en bredare krets.

Foto: Shiva Pourezza