Stefan Lindberg nominerad till tidningen VI:s litteraturpris 2016

Stefan Lindberg nominerad till tidningen VI:s litteraturpris 2016

27 december, 2016 | Albert Bonniers Förlag

Stefan Lindberg har för sin roman Nätterna på Mon Chéri nominerats till tidningen VI:s litteraturpris 2016.

Nätterna på Mon Chéri är en genresprängande roman som gör dikt av den ständigt svällande Palmeutredningen. Till lika delar thriller, essä och dokumentärroman tecknar den ett porträtt av en människa som obarmhärtigt och oundvikligt dras mot händelsernas centrum.

Stefan Lindberg, född 1971, debuterade 1999 med novellsamlingen Tusen nålar. Stefan Lindberg är också verksam som dramatiker och översättare.

Juryns motivering:

”Med en egensinnig blandning av fakta och fiktion närmar sig Stefan Lindberg ett av Sveriges största trauman: skotten på Sveavägen. Genom sin berättelse om den så kallade 33-åringen ger han myten som alltid kommer att hemsöka oss en okonventionell litterär gestaltning.”

Läs mer