Första författaren klar för Forums nystartade imprint LovereadsEbba Östberg, förläggare Lovereads Foto: Caroline Andersson

Första författaren klar för Forums nystartade imprint Lovereads

06 september, 2017 | Bokförlaget Forum

Nu är det klart att Bokförlaget Forums nya romance-imprint får namnet Lovereads och att läsarfavoriten Colleen Hoover blir dess första författare. Under 2018 kommer Lovereads att ge ut ett tiotal översatta titlar, för att året därpå ge ut sitt första svenska författarskap.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få ge ut Colleen Hoovers böcker i Sverige. Hon är en stor läsarfavorit i hemlandet, och ett av de amerikanska affischnamnen inom romance-genren, säger Ebba Östberg, förläggare och ansvarig för Lovereads, som startades i maj 2017.

Colleen Hoover befinner sig mitt i sitt internationella genombrott och är såld till 27 länder. Hennes bok Förbannade kärlek kommer på svenska våren 2018.

– Vi har köpt in en handfull amerikanska författarskap, men just nu letar vi förstås efter nästa stora svenska romance-namn. Detta är en genre på framfart, vilket vi tydligt ser i våra manushögar, säger Ebba Östberg.

– Jag är så lycklig att mina böcker nu når de svenska läsarna, och det känns fantastiskt att vara den första författaren på Lovereads lista, säger Colleen Hoover.

Fakta romance
Romance brukar kallas världens största bokgenre. I USA står den för en tredjedel av den skönlitterära marknaden, med en försäljning på drygt en miljard dollar 2013 enligt branschstatistiken BookStats ett samarbete mellan The Association of American Publishers (AAP) och Book Industry Study Group (BISG)).

Lovereads

Lovereads är ett boutique-imprint som ger ut smart och modern romance på den svenska marknaden. Lovereads är ett varumärke inom bokförlaget Forum.

Bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum grundades 1944 och är en del av Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Vi ger ut ca 60 titlar per år, både svensk och översatt skönlitteratur respektive facklitteratur.

För ytterligare information:
Ebba Östberg, Förläggare, Lovereads
072-302 30 22, ebba.ostberg@forum.se

Katarina Arborelius, Chef Företagskommunikation, Bonnierförlagen
070-696 66 90, katarina.arborelius@bonnierforlagen.se

Bonnierförlagen
Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av Albert Bonniers Förlag, Bokförlaget Forum, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Carlsen, Bonnier Fakta, Bonnier Pocket, Kartago, Lovereads, Månpocket, Reseförlaget och Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen, som sysselsätter ca 250 personer, ingår också fem bokklubbar, agenturen Bonnier Rights samt Bonnier Brands.