Magdalena Ribbing är dödFoto: Elisabeth Ohlson Wallin

Magdalena Ribbing är död

30 september, 2017 | Bokförlaget Forum

Journalisten, författaren och folkvettsexperten Magdalena Ribbing har hastigt avlidit. Hon blev 77 år.

Parallellt med en mångårig karriär på Dagens Nyheter skrev Magdalena Ribbing ett stort antal böcker. Hon blev känd som hela Sveriges vett och etikettexpert och med tiden högt älskad och respekterad i de breda folklagren.

Många människor trodde det var viktigt för henne var servetten låg eller besticken eller hur man exakt skulle skåla. Men det var inte alls det som var viktigt för henne utan det var det mellanmänskliga, hur vi var mot varandra, säger Anders Sjöqvist, Magdalenas Ribbings förläggare på Forum sedan nära 15 år.

Jag är oerhört tacksam att hon varit en del i mitt liv. Hon var snabb, kvick och full i fan. Jag kommer att sakna hennes skratt och våra stunder ihop.

Hennes sista bok blev praktverket Ribbings etikett som hyllades unisont av kritikerkåren när den kom ut våren 2016.