Malin Persson Giolito och Elisabet Nemert prisade

Malin Persson Giolito och Elisabet Nemert prisade

02 oktober, 2017

Årets Bok 2017 delades ut under bokmässan. I fredags tillkännagavs vinnaren av Årets Bok 2017 och precis som förra året så leddes prisutdelningen av Titti Schultz.

1:a pris Alex Schulman för Glöm mig
2:a pris Malin Persson Giolito för Störst av allt
3:e pris Elisabet Nemert för Vargarnas tid

Foto: Natalie Greppi

Malin Persson Giolito är uppvuxen i Djursholm och är bosatt i Bryssel. Hon har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel. Hon har tidigare gett ut romanerna Dubbla slag (2008), Bara ett barn (2010) och Bortom varje rimligt tvivel (2012). För Störst av allt har Malin belönats med Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa svenska kriminalroman 2016 samt Glasnyckeln 2017 Skandinaviska Kriminalsällskapet.

 

 

Foto: Natalie Greppi

Elisabet Nemert är uppvuxen i Stockholm och är bosatt i Sollentuna. Hon är adjunkt och har i många år undervisat på högstadiet och gymnasiet. Elisabet levandegör historien med sina framgångsrika böcker. Hennes romaner Bortom stjärnan (2002), Den vita liljan (2003), Rovfåglarnas tid (2005), Vindarnas ö (2007), Ödets hav (2009), Ljusets dotter (2011) och Röd måne (2013) har givit henne en stor och trogen publik.